Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Eikelhofweg 8, Olst

Woonboerderij in Overijssel
€ 695.000
4808 m² perceel
156 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

In het buitengebied van Olst ligt deze vrijstaande karakteristieke rietgedekte woonboerderij “de Kiezebrink” met bijgebouwen op royale kavel van 4.808 m² omgeven door de landgoederen Groot Hoenlo, Het Nijendal en Spijkerbosch. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, bosrijke omgeving, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en openbaar vervoer op fietsafstand. De bestemming is agrarisch. Door de aanwijzing “Karakteristiek” is de mogelijkheid om deze boerderij officieel te splitsen in twee woonbestemmingen. Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Ideaal voor paardenliefhebbers door de schuren en uitrijmogelijkheden. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: dubbele bewoning/inwoning, verhuurmogelijkheden, praktijkruimte, bed & breakfast e.d. De Hanzesteden Deventer en Zwolle zijn binnen 15, resp. 25 autominuten bereikbaar.

KENMERKEN:
- Karakteristieke uitstraling
- Ideaal voor ouders/kinderen en/of vrienden
- Voor paardenliefhebbers uitrijmogelijkheden
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Op korte afstand van voorzieningen, openbaar vervoer in Olst en nabij Deventer
- Oplevering op korte termijn mogelijk

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woonboerderij “de Kiezebrink”
Deze woonboerderij is gebouwd voor 1900 maar in 1999 belangrijk verbouwd. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, glasvezel en de riolering. Er is tevens een eigen (drink)waterbron aanwezig. De begane grond vloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. De woning is voorzien van centrale verwarming (Nefit HR Combi ketel 1999) en dubbele beglazing. In 1999 is een nieuwe woonkeuken gerealiseerd en o.a. voorzien van cv, dubbele beglazing en een nieuwe keuken met inbouwapparatuur. De inhoud van de woonboerderij bedraagt ca. 1.098 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:
entree, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang, meterkast, trapopgang, opkamer, kelder en achterhuis met 2 hildes.

Eerste verdieping:
overloop met 2 vaste kasten, 4 slaapkamers (waarvan 1 met vaste kast) en een badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet.

Werktuigenberging
Deze in 2015 opgeknapte kapschuur heeft een afmeting van ca. 13,23 m x 26,7 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met geïsoleerde stalen dakplaten. Deels ingericht als voormalige veestal, deels als werktuigenberging en werkplaats. In 2015 zijn er 64 zonnepanelen met een capaciteit van ca. 16.000 kW op het dak gelegd.

Damwandschuur
Deze damwandschuur is gebouwd in 1992 en heeft een afmeting van ca. 12,0 m x 20,35 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe is de bestemming de Enkelbestemming Agrarisch met waarden- Natuur- en Landschapswaarden met Dubbelbestemming Waarde- Archeologie- 1 en Waarde- Landschap- 1, met bouwvlak met de functieaanduiding Intensieve veehouderij en bouwaanduiding karakteristiek.
Kopers dienen zelf onderzoek te doen naar de gebruiksmogelijkheden in overeenstemming met het bestemmingsplan. Normaliter is de gemeente Olst-Wijhe bereid om de bestemming van “Agrarisch” te wijzigen naar “Wonen”, mits dat milieutechnisch geen bezwaar oplevert.
Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Olst-Wijhe en een eigen deskundige te raadplegen hieromtrent.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule , en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst (zie bijlage brochure voor toelichting). Voorts zal door verkoper de koopsom in de koopovereenkomst fiscaal worden gesplitst en het gebruik van de functie Intensieve veehouderij privaatrechtelijk worden uitgesloten.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 695.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-06-21
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 156
Bruto inhoud m3 1098
Oppervlakte externe bergruimten 479
Oppervlakte overige inp. ruimten 116
Perceel oppervlakte 4808

Bouw
Isolatie Volledig dubbelglas
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk
Isolatievormen dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan bosrand
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.