Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Gammelkeresweg 4, Deurningen

Woonboerderij in Overijssel
Prijs op aanvraag
55545 m² perceel
120 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

HISTORISCH WOONERF GELEGEN IN HET TWENTSE ESSEN LANDSCHAP
Wanneer u aan het eind van uw eigen 150 meter lange oprijlaan bent, ziet u rechts twee eiken en een beuk bij elkaar staan. Gedrieën nemen ze al zeker 300 jaar iedere dag het weer met elkaar door, ze bespreken de laatste nieuwtjes én hebben het met elkaar over wat ze al die jaren beleefden, zagen, ervaarden. Ja, dit is een plek met historie, dat ziet u, dat ruikt u, dat proeft u.

En dan hoort u geritsel. Een haas schiet voorbij, even verderop kunt u een koppeltje reeën zien grazen, een verzameling van verschillende vogels fluiten u tegemoet. Is dit een beeld waar u zich al in ziet wegdromen? Ziet u zichzelf al rondlopen op dit prachtig stukje Twente, dat zo dienst zou kunnen doen als decor van de populaire serie Van Jonge Leu en Oale Groond?

Dan is dit de plek waar u uw woonwensen werkelijkheid laat worden.


"OALE GROOND" MET ALLE RUIMTE VOOR NIEUWE IDEEEN
Aan de Gammelkeresweg 4 in Deurningen ligt ruim 5.5 hectare pure nostalgie in een groene, groeizame omgeving, op u te wachten. Een plek die nu al prachtig is, maar waar u alle mogelijkheden heeft om er misschien wel het mooiste stukje Twente van te maken. Alles is in ieder geval aanwezig om dat te doen.

CIRCULAIR BOUWEN MOGELIJK
Op deze Twentse esgrond ligt een historisch agrarisch erf met verschillende bijgebouwen. De oppervlakte van alle bijgebouwen samen is ongeveer 1.125 m2. Het woonhuis, gebouwd in de dertiger jaren, heeft een inhoud van 725 m3 en is nog in originele, naar huidige maatstaven beter gezegd gedateerde, staat. De oorspronkelijke woonboerderij staat achter de huidige woning en bevat veel historische elementen, die zeer geschikt zijn om bijvoorbeeld circulair te gaan bouwen. Denk hierbij aan eiken sporen in de kap, eiken gebinten, Bentheimer zandsteen en gevelstenen gemetseld in kalk.

BESTEMMING EN ROOD VOOR ROOD
Op dit moment zit er een agrarische bestemming op het erf, maar bij de gemeente ligt een principeverzoek om dit te wijzigen naar een woonbestemming. De gemeente Dinkelland heeft al aangegeven daar positief tegenover te staan.

Ook bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de zogenaamde Rood voor Rood-regeling, waarbij landschap ontsierende bebouwing gesloopt wordt in ruil voor een extra bouwkavel. Hiervoor moet u bij de gemeente een volledig plan (inrichtingsplan, sloopplan etc.) indienen, waarna er een juridische procedure volgt. Let wel: u heeft tijdens deze procedure geen garanties, de procedure is volledig voor eigen rekening en risico.

NSW LANDGOED
Vanwege de oppervlakte van ruim 5.5 hectare is het eventueel mogelijk om het erf te laten rangschikken onder de Natuurschoonwet (NSW-landgoed), een wet die in het leven is geroepen om karakteristiek natuurschoon op landgoederen in stand te houden. Eigenaren van landgoederen krijgen fiscale voordelen in ruil voor duurzame instandhouding van het landgoed. Als eigenaar van een object met landgoedstatus in het kader van de Natuurschoonwet profiteert u zo van een aantal interessante fiscale faciliteiten.

DIEREN HOUDEN KAN OOK
Vanwege de agrarische bestemming is deze locatie ook dé ideale plek voor diegene die bedrijfsmatig grotere hoeveelheden dieren wil gaan houden. De mogelijkheid om bijvoorbeeld een Bed & Breakfast te beginnen, of een andere nevenactiviteit te starten, behoort ook tot de mogelijkheden.

DE WONING, DE VOORMALIGE WOONBOERDERIJ EN HET ERF
De huidige woning is gebouwd in de dertiger jaren en is nog in originele staat. De voormalige woonboerderij met achterhuis staat achter de huidige woning en is in gebruik als veestalling. Het is een historische Saksische boerderij en komt uit de periode van voor 1900. Verderop het erf staan zowel grote en kleinere agrarische (authentieke) bijgebouwen in een decor van eeuwenoude boompartijen.

Mocht u ervoor kiezen om het huidige pand te behouden, dan is een flinke modernisering zonder twijfel nodig. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u dit object niet alleen koopt vanwege de fenomenale ligging, maar ook omdat het historische karakter u aanspreekt. Bij herbouw of renovatie kunnen verschillende elementen – zoals het granieten keukenblad, de authentieke estriken vloer (boerenplavuizen) of de paneeldeuren in de leefruimte – heel goed opnieuw gebruikt worden: het al eerder gememoreerde circulaire bouwen. Moderne voorzieningen als drukriolering en ook glasvezel zijn in het pand al aanwezig.

DE BUURTSCHAP GAMMELKE
Het erf dat nu Gammelkeresweg 4 is, maakt onderdeel uit van de buurtschap Gammelke. Het ligt in het typische Twentse glooiende en groene coulisselandschap met kenmerkende houtwallen en kreeg door de ruilverkaveling omstreeks 2012 de huidige vorm en grootte. Vlakbij meandert de al even karakteristieke Gammelkerbeek door het rustige, schilderachtig natuurrijke landschap.

Het dorp Deurningen ligt op zo’n 10 fietsminuten van uw nieuwe woning. Het is geen groot geheim dat het prachtig fietsen is in Twente, of wandelen, bijvoorbeeld in de ook al historische omgeving van ’t Stift bij Weerselo. De grote plaatsen Oldenzaal, Hengelo en Enschede bereikt u met de auto binnen een kwartier. Binnen 10 minuten rijdt u op de A1 richting West-Nederland, of de andere kant op naar Duitsland. Hier heeft u echt de gemakken van de stad en de geneugten van een dorp.

KORTOM
Een plek met een verhaal en met ontzettend veel mogelijkheden. Een plek waar veel mensen van zullen zeggen: daar wil ik graag wonen, daar wil ik graag iets van maken. Maar ook een plek die niet voor iedereen is weggelegd. Wel voor u? Leest u dan verder over de verkoopprocedure én neemt u contact met ons op. Dan leiden we u hier graag rond en vertellen u de verhalen van dit unieke stukje Twente. We weten er misschien niet zoveel van als de beuk en twee eiken aan het eind van de oprijlaan, maar we komen vast een heel eind.

VERKOOPPROCEDURE: VRIJWILLIGE VERKOOP BIJ INSCHRIJVING
Het gaat hier om een aanbiedingsprocedure van een verkoop bij inschrijving. Dit betekent dat u het bod uitsluitend schriftelijk, met een inschrijvingsformulier, kunt uitbrengen. Dat dient te gebeuren vóór 20 juni 2022, 12.00 uur.

Wilt u inschrijven? Lever het inschrijvingsformulier dan voor de sluitingstijd in bij Zomer Notariaat, Enschedesestraat 47, 7551 EJ Hengelo (Ov). Notaris Zomer of haar waarnemer zal uiterlijk 24 juni 2022, 12.00 uur de hoogste bieding en gunning telefonisch bekendmaken. De verkoper houdt zich uitdrukkelijk het recht van gunning voor!

WEL ZO HANDIG DAT U WEET:
• Op het geheel rust een “agrarische bestemming”.
• Er is een principeverzoek gedaan voor het wijzigen van de bestemming naar “wonen”.
• De totale oppervlakte is 55.545 m².
• De woning heeft een totale inhoud van circa 725 m3.
• De totale oppervlakte aan bijgebouwen is feitelijk circa 1.125 m2 (zie plattegrond v/h erf).
• Extra bouwkavel d.m.v. Rood voor Rood eventueel mogelijk.
• Planologische procedure Rood voor Rood moet nog gevolgd worden dus geen garanties.
• De verkoper deed een asbestinventarisatie; het rapport met waar asbest zit, krijgt u.
• Er ligt een offerte voor sloop en verwijdering van asbest voor u klaar.
• Er is vanzelfsprekend een volledig bodemonderzoeksrapport aanwezig.
• Deze droomplek koopt u via inschrijving.

Bel nu voor een bezichtiging en wie weet is dit straks uw toekomst!


Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-05-14
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 120
Bruto inhoud m3 725
Oppervlakte externe bergruimten 1125
Perceel oppervlakte 55545

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging In bosrijke omgeving
Platteland

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.