Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Oude Hessenweg 2A, Dalfsen

Woonboerderij in Overijssel
€ 500.000
139 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

In buitengebied van Dalfsen gelegen vrijstaande woonboerderij met karakteristieke uitstraling met uitzicht over de landerijen op een perceel van ca. 5.000 m². Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en verbindingswegen op korte afstand. Let op: de belendende woonboerderij nr. 2 zal door en voor rekening van verkoper nog worden afgebroken nadat de nieuw te bouwen woning aan de westzijde van het erf gereed is.

Woonboerderij
Het voorhuis van deze woonboerderij is gebouwd in 1949. Het voorhuis is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met riet. De begane grond is van hout en beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, en glasvezel doch niet op de riolering. Het voorhuis is voorzien van dubbele beglazing. Het huis wordt verwarmd middels een HR combi-ketel uit 2016.
De inhoud van de woonboerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 938 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:
hal, keuken, woonkamer, toilet, kantoor, douche, bijkeuken met zij-entree en achterhuis.

Bovenverdieping:
overloop met drie slaapkamers.

Het achterhuis, waarvan het bouwjaar onbekend is, is opgetrokken uit steensmetselwerk met een houten en stalen spantconstructie en is gedekt met riet en sandwichpanelen. De vloer is verhard met betontegels.

Voorts aanwezig:
- een eenvoudige overkapping;
- een container en afdak: worden door verkoper verwijderd;
- erfverharding.

KENMERKEN:
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen;
- Karakteristieke uitstraling;
- Op korte afstand van Dalfsen;
- Erf krijgt na sloop nr. 2 meer privacy!

Nieuwsgierig geworden?
We ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Plattelandswoning
De woning is gesitueerd binnen het bouwblok van het agrarisch bedrijf van verkoper, er is door de gemeente een vergunning verleend waardoor de woning aangemerkt is als plattelandswoning. Een plattelandswoning is een voormalige agrarische bedrijfswoning die door derden, die geen functionele binding hebben met het bedrijf, mag worden bewoond.
De omgevingsvergunning is als bijlage aangehecht. Van het bestemmingsplan is de uitsnede van de kaart als bijlage toegevoegd aan deze brochure (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl). Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Dalfsen.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming van het object Agrarisch met agrarisch bouwvlak met dubbelbestemming Waarde-Archeologie 3 en gebiedsaanduiding agrarisch bedrijf a. Van het bestemmingsplan is de uitsnede van de kaart als bijlage toegevoegd aan deze brochure (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl).

Clausules
In de koopovereenkomst zal een clausule worden opgenomen, dat indien de verkoper in de toekomst mee wil doen aan de zogenaamde Rood voor rood-regeling (slopen voor kansen), dan zal koper hieraan zijn medewerking verlenen. Voorts zal door verkoper de koopsom in de koopovereenkomst fiscaal worden gesplitst.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 500.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-03-31
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 139
Bruto inhoud m3 938
Oppervlakte overige inp. ruimten 98

Bouw
Isolatie Volledig dubbelglas
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1949

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.