Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Lierderholthuisweg 4, Wijhe

Woonboerderij in Overijssel
€ 685.000
105 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

Erve “ Het Westerkamp ”
In het buitengebied van Wijhe, op slechts 20 kilometer van zowel Zwolle als Deventer ligt deze prachtige, zeer ruime authentieke boerderij met diverse bijgebouwen op circa 1 hectare grond. Er bestaat de mogelijkheid om tot ruim 14 hectare grond bij te kopen. Door de aanwijzing “Karakteristiek”, die onlangs is toegekend door het Oversticht, is de mogelijkheid ontstaan om deze boerderij officieel te splitsen in twee woonbestemmingen.

Deze streektypische hallenboerderij kenmerkt zich door de bijzondere vormgeving, die zowel van binnen als van buiten nog nagenoeg geheel intact is. De boerderij is in 1877 zeer degelijk en solide gebouwd in opdracht van de textielfabrikantenfamilie Salomonson, de grondleggers van Koninklijke Nijverdal Ten Cate. De boerderij biedt veel mogelijkheden en is het meer dan waard om het geheel naar eigen wens te verbouwen.

Erve “Het Westerkamp” is in 1923 aangekocht door de overgrootvader van de huidige eigenaren. Tot die tijd maakte het onderdeel uit van Landgoed Langeveldslo. Het ligt aan de eeuwenoude waterloop de “Oude Wetering” die voorbij Zwolle in de IJssel stroomt. Er is een prachtig uitzicht over de landerijen rondom, er is geen intensieve veehouderij in de directe omgeving.

De oprit wordt geflankeerd door oude eiken. Op het terrein bevinden zich verder onder meer een walnotenboom, perenboom en een knotwilg. In de directe nabijheid bevindt zich een karakteristieke meidoornhaag.


Woonboerderij
De woonboerderij bestaat uit een dubbele riet gedekte kap, houten bintwerk met grote overspanning en is opgetrokken uit steens metselwerk. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming en een gaskachel. De inhoud van de boerderij met voor- en achterhuis is circa 2.429 m³ en de indeling, verdeeld onder de beide kappen is als volgt:

• Begane grond: hal, woonkamer, woonkeuken, gang, drie slaapkamers (waarvan één slaapkamer een opkamer is), kelder, bijkeuken/cv-ruimte, douche, toilet en authentieke deel (het achterhuis).
• Bovenverdieping: hooizolder met onbeschoten kap.


Authentieke wagenloods
Deze wagenloods heeft een afmeting van ca. 9,89 m x 11,95 m en is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen.

Werktuigenberging
Deze in 1987 gebouwde kapschuur heeft een afmeting van ca. 13,05 m x 20,03 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Schuur
Deze voormalige kippen- en varkensschuur uit de jaren ’50 heeft een afmeting van ca. 4,56 m x 17,37 m. De schuur is opgetrokken uit betonplaten met een houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten
Bestemming
De locatie heeft de bestemming “Agrarisch” en wordt door ‘t Oversticht als “Karakteristiek” aangemerkt. Kopers dienen zelf onderzoek te doen naar de gebruiksmogelijkheden in overeenstemming met het bestemmingsplan. Normaliter is de gemeente Olst-Wijhe bereid om de bestemming van “Agrarisch” te wijzigen naar “Wonen”, mits dat milieutechnisch geen bezwaar oplevert.
Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Olst-Wijhe en een eigen deskundige te raadplegen hieromtrent.

Kadastrale omschrijving
Gemeente Wijhe, sectie C, nummer 2370 ged. , groot 1.00 hectare / 10.000 m².

Het object wordt aangeboden met circa 1 hectare, waarbij de oppervlakte vergroot kan worden tot in totaal 15.08.35 hectare (150.835 m2).

Vraagprijs
De vraagprijs van de boerderij en bijgebouwen op circa 1 hectare bedraagt:
bieden vanaf € 685.000,-- k.k.

Het is mogelijk meer grond er bij te kopen ad € 7,-- / m²

De vraagprijs voor het totaal op 15.08.35 hectare bedraagt:
bieden vanaf € 1.670.000,-- k.k.

Clausules
De volgende clausules zullen in de koopovereenkomst worden opgenomen.
Een toelichting hierop vindt u in de brochure:
-de as-is where-is clausule
-de ouderdomsclausule
-de niet-zelf-bewonings-clausule (door verkopers)
-de asbestclausule
Na globale visuele inspectie blijkt de rookgasafvoer van de cv-installatie zeer waarschijnlijk asbesthoudend.

Bij gedeeltelijke verkoop zullen de kadastrale inmeetkosten voor koper zijn.
Boven en/of ondermaat zal worden verrekend op basis van € 7,-- per m2.

Door de verkoper is Notariaat Salland te Heino als projectnotaris vastgesteld.

Nieuwsgierig geworden?
We ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 685.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-02-17
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 105
Bruto inhoud m3 2429
Oppervlakte externe bergruimten 79
Oppervlakte overige inp. ruimten 302

Bouw
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1877

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.