Verkocht

Woonboerderij te koop in Limburg - Deskesven 3, Merselo

Woonboerderij in Limburg
€ 975.000
20275 m² perceel
200 m² wonen
7 kamers

Woonboerderij in Limburg!

Prachtige authentieke woonboerderij op een perceel van ruim 2 ha. eigen natuurschoon. Hier beleeft u rust, ruimte en vrijheid in de landelijke omgeving van Merselo, dicht gelegen bij het gezellige Venray.

Hier vindt u een warm thuis, weg van alle drukte, maar tevens toegankelijk centraal gelegen in Nederland en met verbindingswegen die u snel naar Duitsland of België leiden.

De woonboerderij ligt aan de groene parel van Noord-Limburg, (de natuurgebieden: Ballonzuilbossen, Zwartwater, Helderse- en Overloonsche Duinen).
De geheel vrijstaande en aan een rustige weg, zeer vrij gelegen woonboerderij is gebouwd in 1850 en is in 1973 op stijlvolle wijze compleet gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van authentieke materialen, waardoor het geheel een tijdloze sfeer uitademt.
De woonboerderij is zeer geschikt voor bewoning met inwonende ouders of kinderen, er kunnen gemakkelijk 2 wooneenheden worden gecreëerd, waarbij de privésfeer behouden kan blijven.
Daarnaast heeft de woonboerderij vele mogelijkheden voor het werken aan huis: u heeft de beschikking over 2 ruime kantoorgedeeltes en een ruimte voor praktijk/hobby/atelier.

Bent u een echte dieren- en/of natuurliefhebber? Dan is deze woonboerderij ideaal gelegen en omgeven door bossen en landerijen. U heeft op deze locatie alle mogelijkheden om uw dromen waar te maken. Of u nu dieren wilt houden, uw eigen groente en fruit wilt telen, zelfvoorzienend wilt zijn of heerlijk aan huis wilt werken in uw eigen atelier. Het kan hier allemaal.

Het object bestaat uit twee gedeelten. Enerzijds is daar het perceel met de woonboerderij en 1.74.75 ha. ondergrond en anderzijds ligt er tegenover de woonboerderij een perceel ter grootte van 0.28.00 ha. Het perceel aan de overzijde van de woonboerderij is volledig omheind en heeft een toegangspoort, een schuilhut voor dieren, een waterput, een perenboom en statige eikenbomen.
Het voorziet dat u te allen tijde uitzicht heeft vanuit de woonboerderij op uw eigen grond en uw eigen dieren (of eventuele begrazingsschapen van een buurtherder). Het garandeert zo dat u vanuit uw huis, door elk raam uw eigen grondstuk overziet en uitsluitend door natuurschoon omringd kunt worden.


De indeling van de woning is als volgt:

Welkom…..
U komt binnen in de hal met de meterkast en de garderobe. Vanuit de hal zijn twee volwaardige slaapkamers te betreden. Eén van de slaapkamers heeft aangrenzend een extra ruimte die kan dienen als walk-in-closet. Beide kamers hebben een mooi uitzicht, fijn lichtinval, een natuurlijke zeegras vloerbedekking en een volhouten balkenplafond. Vanuit de hal is ook de keuken bereikbaar. De landelijke keuken is voorzien van een handgemaakte eiken keukenopstelling met een vaste kastenwand. In de keuken heb je de beschikking over een keramische kookplaat met afzuigkap, koelkast, oven en spoelbak. Aan de keukenopstelling is een vaste eetbar gecreëerd met fraai uitzicht op de tuin en de landerijen. Vanuit de keuken is de comfortabele badkamer te bereiken, deze is voorzien van een ligbad, een douche en een wastafel met spiegel.
Vanuit de keuken is toegang tot de grote living met balkenplafond en een open haard met imposante traditionele schouw. Ziet u uzelf al genieten van een knisperend vuurtje met een glas wijn of een warme chocolademelk? Of uw kinderen, die heerlijke marshmallows maken of worstjes grillen tijdens een feestje. De living heeft speelse verschillende vloerniveaus en biedt zicht op twee vides, waardoor de gehele ruimte een open, hoog en groots karakter heeft. In het laagste gedeelte bevindt zich de eetkamer met ruimte voor een tien persoons eettafel. Dit gedeelte staat in verbinding met het zitgedeelte. Beide gedeeltes staan in open verbinding met de zithoek bij de open haard. Verbinding en contact zijn de woorden die deze leefruimte typeren.
De gehele benedenverdieping heeft authentieke terracotta estrik plavuizen.
Vanuit de living is het, op het zuiden gerichte, overdekte terras te betreden, waarin u in de zomer omringd wordt door een bloemenzee van rododendrons, rozen en een muur van klimhortensia’s.
Aangrenzend aan de living komt u, middels een hal, in een grote ruimte die gebruikt kan worden als atelier of praktijkruimte, in deze ruimte bevindt zich tevens een toilet, aansluiting voor witgoed en de cv-ruimte.
Binnenshuis zijn authentieke houten boerderijdeuren gebruikt met bijbehorend beslag.

Vanuit de living komt u middels een open trap op de eerste vide. De vide fungeert op dit moment als kantoorruimte. Neem nog enkele treden en u komt bij een tweede ruime vide, welke momenteel als kantoor, zitruimte fungeert.
Via de tweede vide is middels een deur toegang tot de ruime overloop met een dakraam.
De overloop geeft toegang tot drie volwaardige slaapkamers, allen voorzien van een (dak)raam, vaste wastafel en fraai uitzicht op de eigen landerijen. De twee vides, overloop en slaapkamers hebben allen een natuurlijke zeegras vloerbedekking.
Via een luik is de ruime bergzolder te bereiken.

Tuin:
Zowel vanuit de living als vanuit de praktijkruimte, is middels het overdekte terras de fraai aangelegde bloementuin bereikbaar. Het overdekte terras geeft vrij uitzicht in combinatie met een privé beschutting. De karakteristieke, statige bomen en natuurlijke omgeving, geven de woonboerderij een idyllisch en unieke setting.

Schuur:
Aan de zijkant van de woonboerderij ligt, verscholen in het groen, een houten schuur, welke momenteel dient als opslag voor tuingereedschap, houtopslag en dierenverblijven (hondenverblijf en voormalige roofvogelopvang).
Op het perceel is een restant van een oude schuur aanwezig. Deze is grotendeels afgebroken, maar er zijn nog authentieke materialen aanwezig voor een eventuele herbouw van de schuur (oude pannen en veldbrandstenen).
De mogelijkheden voor herbouw/verplaatsing van de oude schuur dient nader onderzocht te worden.

Bestemming:
De bestemming van de locatie is gedeeltelijk “Wonen” en gedeeltelijk “Agrarisch met waarden” en “Esgronden”.

Situering:
Merselo is gelegen aan de rand van natuurgebied de Peel en op ongeveer 10 kilometer van de rivier de Maas. Kenmerkend voor Merselo is dat het een Esdorp betreft dat tevens het hoogste punt van Noord-Limburg herbergt: de Weverslose Berg (38,6 meter).
Merselo ligt ten oosten van de Peel. Ten westen van Merselo liggen de Vliegveldbossen en te zuiden stroomt de Loobeek. Hier vindt men ook het natuurgebied Loobeekdal. In het noorden liggen de Ballonzuilbossen, grenzend aan de straat van de woonboerderij en in het oosten vindt men het stadsbos Vlakwater dat tegen de kom van Venray aan ligt.
Merselo kent een bloeiend verenigingsleven waarin muziek en sport een centrale plaats innemen. De hele omgeving is uitermate geschikt voor lange fiets-, wandel- of paardrijtochten, mennen, vissen enz.
Merselo is een Peeldorp in de Gemeente Venray en ligt slechts op 45 minuten rijden van steden als Eindhoven, Venlo of Nijmegen. De uitvalsweg A73 ligt op 10 minuten rijden, van waaruit u snel België of Duitsland kunt bereiken.

Algemeen:
Landelijke vrije ligging;
Centrale ligging, goed bereikbaar;
Spouwmuren;
Dakisolatie;
Vloerisolatie;
Houten kozijnen;
Enkele beglazing;
CV-ketel van 2020;
Glasvezel aanwezig;
Bovengrondse propaangas tank (in gebruik);
Ondergrondse olietank aanwezig (goedgekeurd, maar niet in gebruik);
Energielabel wordt aangevraagd.

Mogelijkheden woonboerderij:
Mantelzorg mogelijk (met indicatie);
Inwoning is mogelijk;
Bed & Breakfast en logiesvoorzieningen kan met omgevingsvergunning tot de mogelijkheden behoren;
Splitsing van de woning kan tot de mogelijkheden behoren.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 975.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-12-20
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 200
Bruto inhoud m3 1000
Oppervlakte externe bergruimten 50
Oppervlakte overige inp. ruimten 46
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 36
Perceel oppervlakte 20275

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1850

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.