Verkocht

Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Franssenstraat 98, Vianen NB

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 829.000
7000 m² perceel
285 m² wonen
11 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Wilt u wonen op een unieke locatie, vrij, achteraf en toch in het centrum van het dorp en op 5 minuten van de A73? Lees hier wat Franssenstraat 98 u te bieden heeft…

Deze mooie ruime, karakteristieke woonboerderij is gelegen op een royaal perceel van circa 7000 m². (Met de mogelijkheid om dit perceel uit te breiden met 1,33 hectare landbouwgrond.) De woning is op dit moment verdeeld in twee wooneenheden, wat veel mogelijkheden biedt. Wat denkt u van het realiseren van een mantelzorgwoning, een kantoor, of een geheel eigen ruimte voor uw kinderen. Altijd al een B&B willen realiseren?! Pak dan hier uw kans en laat uw gasten mee genieten van deze prachtige plek!
Ook de ruimte en de verschillende aanhorigheden om de woning heen geven veel mogelijkheden, voor workshops, hobbymatig pluimvee, paarden of andere hobby dieren is hier ruimte genoeg.

De woning is traditioneel gebouwd in 1926, heeft een inhoud van circa 1200 m³ en een woonoppervlakte van circa 285 m². De muren van het voorhuis zijn gemetseld in spouw, de muren van het achterhuis zijn steens gemetseld, de kozijnen zijn van hout met enkele beglazing. Er is sprake van achterstallig onderhoud. Naast dat de woonboerderij geschikt is voor mantelzorg of Bed & Breakfast is het eventueel ook mogelijk de boerderij te splitsen in 2 afzonderlijke woningen. De gemeente heeft aangegeven dat dit wel tot de mogelijkheden behoort, maar om dat zeker te weten, dient er een principe-verzoek bij het college ingediend te worden.

Kom binnen…
De charmes die de woning aan de buitenkant heeft, lopen door in de binnenkant van de woning. Het hoge plafond in de hal en de opkamer bevestigen dit meteen. Vanuit de opkamer heeft u toegang de trapopgang naar boven. Bij het betreden van de woonkamer wordt u meteen verblijd met het vele licht dat door de grote ramen met kruisverdeling naar binnen komt. Het geeft een mooi uitzicht op de groene omgeving. De landelijke bouwstijl straalt warmte uit en geeft deze woning een perfecte basis, om uw eigen woonwensen naar de maat staven van deze tijd te realiseren. Maak van dit huis uw thuis!
Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de af te sluiten woonkeuken. Deze loopt door in de lagere aanbouw van de woning, waar zich twee bergingen bevinden welke beide toegang geven tot de tuin. In de berging aangrenzend aan de keuken bevinden zich de witgoedaansluitingen en de doorgang naar een badkamer. Het is mogelijk om hier een slaapkamer te maken. Deze ruimtes maken de woning levensloop bestendig, maar bieden ook de mogelijkheid hier een ruime werkkamer te realiseren en dat is zeker niet verkeerd in de huidige samenleving.

Eerst verdieping
De ruime overloop geeft toegang tot 4 slaapkamers. Vanaf de overloop is doormiddel van een vlizotrap ook de bergzolder te bereiken.
Gezien de hoeveelheid ruimte zijn hier vele mogelijkheden, realiseer een moderne familie badkamer of betrek een gedeelte van de overloop bij de master bedroom en gebruik dit als een walk-in closet. Met het open breken van een gedeelte van de bergzolder, zodat de spanten van de woning gedeeltelijk zichtbaar gaan worden, gaat dit wel een echt wauw-effect worden!

Voormalige achterhuis
In het voormalige achterhuis is een tweede woning gerealiseerd. Deze woning is wat kleiner. Via een halletje komt u in de keuken welke geplaatst is in een wandopstelling. De keuken staat in open verbinding met de woon- eetkamer. In deze ruimte geven de openslaande deuren meteen een mooie verbinding met de tuin Middels een tussenhal is er toegang tot het toilet, de badkamer en de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping heeft u vanaf de overloop toegang tot 2 slaapkamers. Middels een vlizotrap is de bergzolder vanaf de overloop toegankelijk.

Tuin
Via een doodlopende weg komt u bij de woonboerderij. Het perceel is afgesloten met een ijzeren looppoort naar de voorkant van de woning en een grote dubbele ijzeren poort die toegang geeft tot de grote oprit. Verder wordt het erf gesierd door verschillende bomen, groene hagen, borders, diverse terrassen en ruime gazons. Het terrein tussen de woonboerderij en de stal is, net als diverse paden, voorzien van grind en geeft evenals de diverse oude bomen een karakteristieke uitstraling.
Verder zijn er twee paardenrijbakken en dierenweiden. Bij de 7000 m² hoort 1 rijbak en het weiland naast de rijbak en de grind (zie luchtfoto met de lijnen).

Bijgebouw
Op het terrein staan diverse bijgebouwen, zoals een overkapping, een (kippen)hok, een kleine schuur en een paardenstal. In de paardenstal zijn 7 paardenboxen, zadelkamers en een toilet. Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 180 m².
Verder is er nog een naastgelegen mestopslag.

Situering
De woning staat in het centrum van Vianen, Vianen staat bekend als een gemoedelijk dorp, waar een basisschool aanwezig is. Een op-/afrit van de A73 ligt op een afstand van 5 minuten.
Vianen is gelegen op 2,5 kilometer van het centrum van Cuijk. Cuijk heeft ongeveer 16.000 inwoners. In Cuijk zijn alle voorzieningen, zoals lager en middelbaar onderwijs, kerken, winkelvoorzieningen en dergelijke aanwezig. Voor een avondje uit, kunt u terecht in de diverse restaurants, de schouwburg en bioscoop. Voor de grotere winkelcentra is men aangewezen op Nijmegen (ongeveer 13 kilometer) of Uden (ongeveer 25 kilometer). In Cuijk is een treinstation met de verbinding Roermond-Nijmegen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 829.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-10-21
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 285
Bruto inhoud m3 1200
Oppervlakte externe bergruimten 295
Perceel oppervlakte 7000

Indeling
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 7

Locatie
Ligging Aan rustige weg
In centrum
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1926

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.