Verkocht

Woonboerderij te koop in Utrecht - Amstelkade 70, Wilnis

Woonboerderij in Utrecht
€ 1.575.000
10295 m² perceel
425 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Utrecht

Te koop
Schitterend gerenoveerde vrijstaande woonboerderij met diverse schuren aan de rand van een natuurgebied. Centraal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht op een perceel van 10.295 m2.

De locatie
Woonboerderij ‘De Kraanvogel’ is gelegen aan de Kromme Mijdrecht (in de volksmond ook wel de Amstel genoemd) in het dorp Wilnis. Het dorp is centraal gelegen tussen Utrecht en Amsterdam, op redelijke afstand van de A2, A4 en A12.

Wilnis ligt naast een prachtig natuurgebied met weidevogels en kleurrijke planten in het veenweidegebied.
Het dorp is wat betreft voorzieningen voldoende uitgerust met diverse basisscholen, sportclubs en een muziekvereniging.

De woonboerderij
De woonboerderij met een afmeting van circa 35 x 9 m is gebouwd in 1928.
De voormalige stal is in 2014 geheel gerenoveerd met een nieuwe vloer, stalen spanten en een nieuw dak. Achter het woonhuis treft u over de volle breedte van de woning een ruime garage voor meerdere auto’s aan. Achter deze garage is een prachtig vertrek gerealiseerd met een lengte van bijna 13 m(!). Deze multifunctionele ruimte met natuurstenen vloer, hal en toiletgroep leent zich er in het bijzonder voor om naar eigen idee in te richten.

Ook het woonhuis is voorzien van een nieuwe kap en is daarmee, samen met de gevels, dubbel glas en verdiepingsvloeren, zeer goed geïsoleerd.
De gehele woning is onderheid en aangesloten op riool, gas en elektra. Zowel de woning als de voormalige stal hebben vloerverwarming op de begane grond. Het geheel verwarmt u met een 36 kW pelletkachel.

Het goed onderhouden object is prachtig en rustig gesitueerd in het zuidwestelijk buitengebied van Wilnis, aan het water en met vrij uitzicht over de landerijen. De voortuin is stijlvol en groen onder architectuur aangelegd. Achter de bijkeuken is een terras gerealiseerd, dat aansluit op het gazon.
De boerderij heeft twee uitritten naar de openbare weg. Het erf is geheel verhard.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Lichte, ruime entree (met portaal aan de buitenzijde) voorzien van plavuizen, meterkast, trapopgang met houten balustrade, toiletruimte met toilet en fonteintje, badkamer met bad, douche en wastafel, ruime L-vormige woonkamer met houten vloer, gezellige schouw met houtkachel, plafond ornamenten, veel lichtinval, vrij uitzicht over de landerijen en ruime woonkeuken.
Via de buitenzijde van de woning en tevens via de bijkeuken heeft u toegang tot nog een hal met keukenblok en een wasruimte.

Verdieping:
Overloop voorzien van lichte parketvloer, vier slaapkamers annex kantoorruimten waarin veel bergruimte achter het schuine dakbeschot is gerealiseerd en royale toiletruimte met badkamermeubel. Door middel van de vlizotrap komt u uit op de vliering.

De overige opstallen
Van de schuren met een totale oppervlakte van circa 2.200 m2 is circa 1.750 m2 verhuurd.
Het gedeelte voor eigen gebruik betreft de schapenschuur (12,0 x 6,0 m) en de werkplaats (150 m2). Alle gebouwen zijn geheel asbestvrij.

Schuur naast de woning/ schapenschuur (A)
Afmetingen circa 12,0 x 6,0 m, gevels: deels gemetselde muren, deels hout, pannen gedekt.

Schuur achter de woning (B)
Afmetingen circa 10,0 x 8,0 m, gevels: deels damwandprofielplaat, deels hout.

Werktuigenberging (C)
Bouwjaar 1979, afmetingen circa 17,3 x 12,3 m, met aanbouw 7,0 x 12,3 m, gevels: deels damwandprofielplaat, deels hout, voorzien van twee schuifdeuren.

Afdak (D)
Afmetingen circa 8,5 x 3,5 m.

Voormalige stal/ verhuuropslag (E) - voorste deel werkplaats
Bouwjaar 1973, renovatie, afmetingen circa 50,0 x 13,0 m, gevels: hout, dak: geïsoleerde sandwichpanelen.

Voormalige stal/ verhuuropslag (F)
Bouwjaar 1983 (achterste deel) en 1991 (voorste deel), afmetingen circa 40,0 x 20,0 m (achterste deel) en 10,0 x 16,0 m (voorste deel), onderheid en deels onderkelderd (mestkelder onder roostergangen), gevels: deels gemetselde muren, deels damwandprofielplaat, topgevels voorzien van overheaddeuren, dak: geïsoleerde sandwichpanelen met 60 zonnepanelen op de dakhelling aan de zuidoost zijde.

De bestemming en het bouwblok
Volgens het vigerende bestemmingsplan (Buitengebied-West, 2019) kent het object de bestemming ‘Wonen’. De dubbelbestemming is ‘Waarde-Archeologisch waardevol verwachtingsgebied landbodem’.
Het totale bouwvlak bedraagt 5.000 m2.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.575.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-07-09
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 425
Bruto inhoud m3 1941
Oppervlakte overige inp. ruimten 71
Perceel oppervlakte 10295

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan water
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1928

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.