Verkocht

Woonboerderij te koop in Noord-Holland - Hemkewerfweg 1, Schagen

Woonboerderij in Noord-Holland
€ 1.150.000
17485 m² perceel
166 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Noord-Holland!

Zelden komen dergelijke plekjes te koop maar dit is zo'n parel in de polder.

Volledige ruimtelijke vrijheid en vlakbij Schagen met alle voorzieningen en een gezellig centrum. Landelijk en vrij gelegen op een historische terp staat deze stolpboerderij met garage, schuur / stal en authentiek bakhuis. De historie van deze plek gaat terug tot 1605. De stolp is een typisch Noord-Hollandse boerderij die zijn naam ontleent aan de kapvorm. Het oude woord 'stulp' betekent als een deksel naar het pyramide-vormige dak dat een deksel over het gebouw ligt. De stolpboerderij is geheel nieuw gebouwd in 1993 op een nieuwe fundering volgens de contouren van de originele boerderij. Waarna in 1996 het bakhuis is gebouwd en in 1999 de stal met dubbele garage en paardenstal. Laat u verrassen door de ruimte in de stolp en deze schitterende plek aan de Hemkewerfweg.

De stolpboerderij heeft de indeling van een authentieke stolp rondom het houten vierkant. Via de ruime hal komt u in de woonkamer welk gericht is op het zuidoosten en voorzien is van veel licht door de raampartijen en de 'dars'deuren met glas. In de woonkamer bevindt zich een open haard en ouderwetse bedstede. In de kamer ligt de originele houten vloer uit de voormalige bioscoop van Schagen, Theater Royaal. Direct uit de woonkamer stapt u in de fraaie boerentuin met buxus vormen en boeren hortensia's. Vanuit de woonkamer is de landelijke ingerichte keuken met diverse inbouwapparatuur bereikbaar. Kamer en keuken zijn met elkaar verbonden via een glazen wand. Uit de keuken heeft u zicht op de landerijen rondom de boerderij en is een terras op het westen bereikbaar. Vanuit dit deel van de woning kun je 's ochtends de zon zien opkomen en 's avonds weer zien ondergaan.

Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer met aansluitende badkamer (inclusief douche, bad en wastafel). Aan de westzijde van de boerderij liggen de bijkeuken en inpandige berging met kelder. De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming met centrale verwarming als bijverwarming.

De stolpboerderij is in 1993 ontworpen en gebouwd onder architectuur van M.L. Koopman uit Anna Paulowna. Bij de bouw is rekening gehouden met de historische plek, maar ook met de boeren gebruikshistorie. Zoals een stolpboerderij is opgebouwd bestaat het hart van de boerderij uit het houten vierkant en deze is zichtbaar. Vanuit de boerderij zijn diverse zichtlijnen naar de mooie plekjes in de omgeving en het landelijk gebied, maar ook binnen verbinden de glazen raampartijen en de vide het uitzicht. Authentieke details, zoals een open haard en bedstede in de woonkamer zijn bij de nieuwbouw van de boerderij niet vergeten.
De geschiedenis van deze plek gaat terug tot 1605 toen er nog twee eenvoudige boerderijen en een aantal houten huisjes op de terp stonden. In de loop der tijd is slechts één boerderij overgebleven die tot ca. 1991 nog agrarisch in gebruik was. Deze boerderij met veestallen is uiteindelijk gesloopt en op de originele plek en fundering is de huidige stolpboerderij met alle gemakken en voorzieningen weer opgebouwd. Kortom een plek met een rijke historie.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een tweede badkamer, de vide en ruime overloop met werkbureau. Vanuit de ramen op de eerste verdieping heeft u diverse vergezichten; richting de Westfriese omringdijk, de nabij gelegen landerijen en weilanden en richting de twee karakteristieke kerktorens van Schagen. De badkamer boven is voorzien van een wastafel, douche, toilet en vloerverwarming. Alle kamers en de badkamer boven hebben centrale verwarming. Vanaf de eerste verdieping is er een vaste trap naar de ruime zolder op de tweede verdieping.

Vanuit de woonkamer heeft u, door de open vide, zicht op het hart van de stolp. De robuuste houten vierkantpalen staan op de originele plek van de oorspronkelijke boerderij en geven op die manier de verbinding met de historie van deze plek.

Kenmerken van de stolpboerderij en bijgebouw:
- woonoppervlakte 166 m²
- overige inpandige ruimte 46,5 m²
- bruto wooninhoud 946 m³
- gebruiksoppervlakte bergruimte 95 m²

Woning heeft een septic-tank.

Algemeen:
Landelijk en vrij wonen en dicht bij alle voorzieningen van Schagen. Schagen heeft stadsrechten maar wordt gezien als een gezellig dorp met ca. 19.000 inwoners. De stad Schagen staat bekend om haar gezellige centrum met, om de grote kerk, vele horecagelegenheden en veel gezellige winkeltjes. In het overdekte winkelcentrum 'Makado' is het fijn winkelen. Er wordt jaarlijks veel georganiseerd, waaronder '10 dagen kermis ', '10 westfriese donderdagen', 'popweekend' en de 'paasvee'. Naast het gezellige centrum heeft Schagen diverse basisscholen, een school voor het voortgezet onderwijs (TL, Havo & VWO; Regius College Schagen), een bus- en NS-station en een actief sport- en verenigingsleven. Het strand van Callantsoog en Petten is gelegen op korte afstand. In de omgeving zijn ook diverse attracties, zoals het Van Blanckendaell park in Tuitjenhorn en het Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. Alkmaar ligt op ca. 30 minuten en Amsterdam (centrum) is bereikbaar binnen het uur. Met recht een parel in het buitengebied en dus een unieke kans!

Landelijk gelegen op een unieke plek nabij Schagen. De locatie is uitermate geschikt om hier uw eigen vee te houden. Ruimte voor paarden, schapen en ander kleinvee. Totaal staat het object op 17.500 m², hiervan is ca. 1.700 m² in gebruik als ondergrond woning, tuin en erf en ruim 16.000 m² is in gebruik als paddock en weiland. In 1999 is een stal / schuur gebouwd met dubbele garage, 2 paardenboxen en een ruime zolder.

De karakteristieke terp is aangeduid als archeologisch rijksmonument door de overheid.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.150.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2020-11-02
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 166
Bruto inhoud m3 946
Oppervlakte externe bergruimten 95
Oppervlakte overige inp. ruimten 46
Perceel oppervlakte 17485

Bouw
Isolatie Spouwmuur
Volledig dubbelglas
Type dak Tent dak
Dakbedekking Riet

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Energie verbruik
Energie klasse A

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1993

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.