Woonboerderij te koop in Gelderland - Niersenseweg 32, Vaassen

Woonboerderij in Gelderland
€ 550.000
1260 m² perceel
80 m² wonen
3 kamers

Woonboerderij in Gelderland!

Buitenkans: wonen midden in de natuur op een koninklijk landgoed!
Idyllisch tweepersoons ‘boshuis’ op het prachtige Kroondomein Het Loo op een perceel van 1.260 m2.

De locatie
Deze charmante woning is gelegen in een oase van rust in de bossen van Vaassen op Kroondomein Het Loo. Dit is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland (waarin het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij!) en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie.

De Niersenseweg is een zandweg met hier en daar verscholen tussen de bomen een enkel woonhuis of boerderij. Halverwege vindt u een zijpad dat parallel loopt aan één van de vele kristalheldere sprengen, die dit gebied doorkruisen. Vanaf de woning loopt u rechtstreeks de aangrenzende bossen of het uitgestrekte heidegebied in. U ziet de edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen en eekhoorns veelvuldig om en nabij de woning. En de vele soorten vogels verblijden u met het hoogste lied.

Grote publiekstrekker is Kasteel Cannenburch met een parkbos en vijvers waar u heerlijk kunt wandelen. In het IJsselzoomgebied laat u zich verder verrassen door de boerenerven, de schouwpaden en de historische wegen.

Het dorp Vaassen met zijn circa 13.000 inwoners kent daarentegen veel bedrijvigheid en een groot aantal sportverenigingen. Er is een uitgebreid winkelaanbod en er zijn drie scholen voor basisonderwijs; alles op circa 15 minuten fietsafstand. Tevens zijn er goede verbindingen richting de A28 en A50. De nabij gelegen Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn een bezoekje meer dan waard.

De woning
De woning, traditioneel gebouwd in 1917, is opgetrokken uit spouwmuren met knipvoegen, is met vlakke muldenpannen gedekt en heeft houten vloeren. De kozijnen zijn voorzien van luiken. De goothoogte is 1,7 m en de nokhoogte van de woning bedraagt 5,5 m. De woning heeft een CV installatie voor verwarming en warmwater en is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Er is internet aanwezig en glasvezel aangelegd. In de zomer van 2021 is de buitenzijde van de woning door een erkend schildersbedrijf geschilderd.

Rondom de woning treft u diverse aanhorigheden aan zoals een vrijstaande schuur opgetrokken uit houten en stenen wanden en een golfplaten dak. De schuur is 6,1 m x 5,0 m groot en heeft een bergzolder. Tevens zijn een prieel met verlichting en verwarming, een kippenren, uilenkasten en een prachtige vijver met grote spiegelkarpers aanwezig. In de zomer 2019 is een nieuwe hout gestookte hottub van Ticra in een hoek van de tuin geplaatst. Het erf is afgezet met een zwijnenkerend raster.
Kortom: op elk moment kunt u rondom uw woning genieten van de eerste zonnestralen of juist de gewenste schaduw opzoeken. Maak het u comfortabel op het heerlijke buitenterras!

Begane grond
Op de begane grond is een hal met bijkeuken gesitueerd, evenals een douche- en toiletruimte en de keuken. Een rustiek eikenhouten keukenblok met gaskookplaat geeft sfeer aan uw kookgenot. Uw maaltijd of geurende kop koffie nuttigt u aan de kleine bar aan het keukenraam, dat uitkijkt op de bosrijke omgeving. Door middel van een gemetselde toog is vanuit de keuken de toegang tot de L-vormige woonkamer gecreëerd. De woonkamer heeft de authentieke uitstraling van een knus ‘boshuis’ vanwege de houten draagbalken, de rustieke schouw met open haard, enkele lage raampartijen en de boerenplavuizen.

Verdieping
De verdieping, te bereiken via een vaste trap, bestaat uit bergruimte en een slaapkamer (circa 3,0 x 4,0 m) met dakkapel, vaste kast en fonteintje.

Bijzonderheden
U koopt een woning met een unieke ligging midden in een Natura 2000 gebied.
De grond geeft het Kroondomein uit in erfpacht met een looptijd van 30 jaar. De huidige overeenkomst met een einddatum van 31 december 2045 is over te nemen of u kunt een nieuwe overeenkomst van 30 jaar afsluiten. De erfpachter is een jaarlijkse canon verschuldigd van op dit moment € 9.276,50 (twee gelijke termijnen per jaar) en kent een driejaarlijkse indexering.

Het Kroondomein heeft als doelstelling het behoud van natuur- en landschapsschoon en van het landschappelijke karakter. Om die reden bent u verplicht het object conform aard en bestemming te gebruiken en hierin geen wijzigingen aan te brengen zonder schriftelijke toestemming van het Kroondomein.

Het Kroondomein behoudt zich het jachtrecht en het genot van de jacht voor.

Leuke wetenswaardigheid: in het achterliggende terrein liggen elf grafheuvels en overblijfselen van prehistorische akkers, de zogenaamde Celtic Fields, verborgen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 550.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-03-02
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 80
Bruto inhoud m3 254
Oppervlakte externe bergruimten 30
Perceel oppervlakte 1260

Bouw
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 1

Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Afgelegen locatie
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1917

De specialist in aan- en verkoop van woonboerderijen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woonboerderij is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.