Verkocht

Villa te koop in Limburg - Loonsedijk 4, Merselo

Villa in Limburg
Prijs op aanvraag
16817 m² perceel
400 m² wonen
14 kamers

Villa in Limburg!

Stelt u zich eens voor: eerst een frisse duik of een potje tennis, dan de barbecue of de open haard aan, een lekker koel wijntje uit de wijnkelder erbij en uw zomerse avond is compleet.

Zeer royale, vrijstaande villa met energielabel C op een perceel van circa 16.800 m². Gelegen in een landelijke, bosrijke omgeving, met dubbele garage, groot zwembad, tennisbaan en eigen bosperceel.

Omschrijving object:

Riante villa met ruime tuin, omringd door een bosperceel. Een buitenkans voor de natuurliefhebber op zoek naar rust en ruimte. Midden in de natuur en toch centraal, bij Venray, tegen Brabant aan.
Nijmegen en Eindhoven zijn bereikbaar in 40/45 minuten en Venlo in 30 minuten.
Voor de dagelijkse boodschappen bent u binnen 5 minuten in Venray of Overloon.
Vanaf de royale oprijlaan ziet u tussen de bomen door de woning al liggen. Deze bijzondere villa is begin jaren 60 onder architectuur gebouwd (architect Chris Colsen). De unieke jaren 60 vormgeving ziet u terug in de bouwstijl en vele originele details. Het huis wordt aan alle kanten omringd door tuin en bos en biedt hierdoor ongekend veel rust en privacy.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond

Via de oprit, met parkeerruimte voor meerdere auto’s, betreedt u de woning. De entree bestaat uit een ruime hal met garderobe. Vanuit deze hal heeft u toegang tot de salon en de eetkamer, een werkkamer, de keuken en de bijkeuken. De salon is split level, met een ruime vide. De dubbele hoogte en de grote raampartijen geven deze ruimte een bijzondere uitstraling. De centraal gelegen open haard maakt het beeld compleet.
De open structuur verbindt de salon met de ruime eetkamer. Hiervandaan loopt u zo het naastgelegen overdekte terras op. De positionering van de ramen in beide ruimtes is zeer doordacht, met overal zicht op tuin en bos en een prachtige lichtinval.
Vanuit de hal heeft u ook toegang tot de werkkamer, een zeer lichte ruimte met aan 3 kanten ramen en een eigen terras. Ideaal als werk- of studeerkamer, tv-kamer of bedrijf/beroep aan huis.
De niveauverschillen tussen deze drie ruimtes zorgen voor een extra ruimtelijk en speels effect, wat nog versterkt wordt door de doorlopende travertin vloer.
De keuken is bereikbaar vanuit de hal en de eetkamer. Deze is voorzien van alle gangbare inbouwapparatuur en ruim genoeg voor een extra eettafel. Ook hier zijn de raampartijen royaal, met ruim zicht op het zwembad, terras en het bos op de achtergrond.
Het toilet en de bijkeuken zijn vanuit de hal te bereiken. Hier is ook nog een trap naar de kelder.
De bijkeuken grenst aan de keuken, hier is ruimte voor het witgoed en de meterkast. Hier bevindt zich ook de cv-ruimte met een extra toilet.
Vanuit de bijkeuken is de ruime dubbele garage bereikbaar. Deze is maar liefst 33 m² en voorzien van 2 elektrisch bedienbare garagedeuren.
Via de garage kunt u de saunaruimte betreden. Deze bevat een 3 persoons sauna, toilet, en aparte badkamer. Vanuit deze saunaruimte kunt u rechtstreeks naar buiten, naar het zwembad en overdekte terras.
Garage en saunaruimte zijn eenvoudig om te toveren tot een extra werkruimte, kantoor aan huis of seniorenwoning. Zie hiervoor de “artist impression” in de fotogalerij.
Centraal in de woning is een wenteltrap aanwezig die alle verdiepingen verbindt.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping heeft u aan twee kanten via de vide zicht op de prachtige salon. Aan de ene zijde is een zitgedeelte gecreëerd met balkon en ruim zicht op de omringende tuin. Aan de andere zijde bevindt zich over de hele lengte van de woning de master-bedroom met en-suite badkamer en royaal balkon. De badkamer heeft een ligbad, apart toilet en zitdouche. Deze hele verdieping heeft een houten parketvloer en travertin in de badkamer.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping bevinden zich maar liefst 6 slaapkamers, een badkamer met ligbad, douche en wastafel, en een apart toilet. Alle slaapkamers hebben een linoleumvloer, ruime lichtinval en prachtig zicht op het omringende bos. 4 slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten en wastafel.

Zolder

De derde verdieping ofwel de zolder heeft voldoende ruimte en licht om een extra slaapkamer, hobbyruimte of een speelruimte te creëren. De zolder is geïsoleerd, heeft meerdere dakramen, een wastafel en knieschot opbergruimte. Met een steektrap is de vliering te bereiken die gebruikt kan worden als extra bergruimte.

Kelder

Onder een groot deel van de woning bevindt zich kelderruimte die zowel via de trap in de hal als de wenteltrap te bereiken is. De kelder bestaat uit meerdere ruimtes en is aan de achterzijde van de woning voorzien van de nodige lichtinval. De kelder is ruim van opzet, ook hier is nog veel mogelijk, bijvoorbeeld een eigen fitnessruimte, een speelkamer of thuisbioscoop. Vanuit de kelder is de kruipruimte bereikbaar.

Algemeen

- Energielabel C
- Oprijlaan met (op afstand) elektrisch bedienbare poort
- Zwembad (2019) met Jet-Stream, afmeting 11,3 x 6 meter, met lamellenroldek
- Zonnecollectoren t.b.v. zwembad
- Tennisbaan, (toplaag is verouderd)
- Meerdere (overdekte) terrassen
- Meerdere balkons
- Saunaruimte
- Buitenhaard
- Wijnkelder
- Kunststof kozijnen met dubbele beglazing en horren 2018
- Betonnen verdiepingsvloeren
- 2x Nefit cv-ketel
- Propaangastank
- Glasvezel aanwezig
- Alarminstallatie

Tuin

Het bosrijke perceel van ruim 16.000 m² omringt de woning aan alle kanten, hierdoor is rust en privacy gegarandeerd. Er zijn meerdere terrassen en beschutte hoekjes, op elk moment van de dag kunt u wel een zonnig of juist schaduwrijk plekje vinden. Het grote zwembad met jet stream en verlichting is een ware eyecatcher. En voor de sportievelingen is er ook nog een tennisbaan, De ideale plek om familie of gasten te entertainen. Stelt u zich eens voor: eerst een frisse duik of een potje tennis, dan de barbecue of de open haard aan, een lekker koel wijntje uit de wijnkelder erbij en uw zomerse avond is compleet.
Bijgebouwen
Grenzend aan het grote overdekte terras bevinden zich twee hobby / opslagruimtes. Op het perceel is een wijnkelder met een oppervlakte van circa 70 m² en meerdere hondenhokken aanwezig.

Energielabel C

De woning heeft energielabel C. Deze is goed geïsoleerd, met spouwmuurisolatie en HR-beglazing. Er is een open haard met centrale schoorsteen in de woonkamer, de mogelijkheid bestaat om hierop meer kachels aan te sluiten. De woning is niet aangesloten op aardgas en wordt verwarmd met een cv-ketel op propaangas. Bij een verdere verduurzaming met bijvoorbeeld warmtepomp en zonnecellen is propaangas een goede aanvulling tijdens de koude wintermaanden.

Situering

De villa is gelegen in Noord-Limburg, in het buitengebied van Merselo, tegen de grens met Brabant. Op korte afstand van het gezellige centrum van Venray. De prachtige bosrijke omgeving is uitermate geschikt voor lange fiets- en wandeltochten. Duitsland en België zijn via de A73 makkelijk bereikbaar.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-07-04
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 400
Bruto inhoud m3 1800
Oppervlakte externe bergruimten 115
Oppervlakte overige inp. ruimten 115
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 180
Perceel oppervlakte 16817

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Spouwmuur
Volledig dubbelglas
Type dak Tent dak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
dubbel glas
HR-glas

Indeling
Aantal kamers 14
Aantal slaapkamers 10

Locatie
Ligging Aan bosrand
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Villa
Bouwjaar 1965

De specialist in aan- en verkoop van villa's in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een villa is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.