Verkocht

Landhuis te koop in Noord-Brabant - Hantert 8, Sint Agatha

Landhuis in Noord-Brabant
Prijs op aanvraag
10875 m² perceel
800 m² wonen
15 kamers

Landhuis in Noord-Brabant!

Een uniek pand, bestaande uit een woonhuis, gebouwd in 1990, een monumentaal pand en een grote showroom. Verder staat er een bedrijfshal op het terrein.
De locatie heeft de bestemming ‘bedrijf’, dus zeer geschikt om uw werk te combineren met een heerlijke woonplek. Er is een principebesluit van het college van Burgemeester en wethouders om, onder voorwaarden, de bedrijfsbestemming te wijzigen naar woonbestemming met 8-10 zelfstandige wooneenheden voor ouderen.

Ligging
Het geheel ligt op een unieke locatie, vrij van alle beslommeringen. Het perceel is 10.875 m² groot, met een voortuin en een pad naar de Odiliadijk, wat bij het perceel hoort.

Kom binnen…..
Via de voordeur kom je in de hal van de woning. De hal biedt toegang tot de woonkeuken en woonkamer. Het woongedeelte is ruim van opzet. De woonkamer met open keuken heeft en gezellige indeling. Het zitgedeelte is voorzien van een fraaie parketvloer. De raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De keuken en eetgedeelte is een tree hoger gelegen en voorzien van een pvc-vloer. Aan de woonkamer is een serre gerealiseerd waar je optimaal kunt genieten van het uitzicht over de landerijen en de zon. De keuken is uitgerust met een functionele keuken met de nodige apparatuur. Via de hal is verder nog een toilet en badkamer bereikbaar. De badkamer is voorzien van een ligbad en dubbele wastafel.

Middels de trapopgang kom je op de vide, welke toegang biedt tot 4 slaapkamers en de badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel met royaal badkamermeubel en een toilet.

De hal biedt tevens toegang tot de, aan de voorzijde van de woning gelegen, relaxruimte, met een lager gelegen gedeelte. Deze ruimte gaat over naar een ontvangstruimte met een senioren toilet, douche, magazijn en kantoor.

Vervolgens kom je in het monumentale pand, bouwjaar 1800, met 3 verdiepingen en een oppervlakte van circa 110 m². De fraaie hal biedt toegang tot 2 ruime woon-/werkkamers, toiletten, een kelder en een kleinere woon-/werkkamer.
Via de trap kom je op de eerste verdieping. Deze verdieping is opgedeeld in 3 werkruimtes, allen met een open verbinding. Door de grote ramen kan je genieten van veel daglicht op deze verdieping.
Middels de trap kom je op de ruime tweede verdieping waar de fraaie kapconstructie zichtbaar is.
Dit monumentale pand heeft de aantekening ‘Besluit op basis van Monumentenwet 1988’.

Via een woon-/werkkamer kom je vervolgens in de showroom van de meubelfabriek, die er op dit moment gevestigd is. De oppervlakte van de showroom is circa 300 m². Deze royale ruimte is voorzien van een schouw met kachel en ook hier kan je door de grote raampartijen optimaal genieten van de tuin en het uitzicht.

In deze showroom is nog een huisvesting van bewoning gerealiseerd, maar er is geen woonbestemming meer aanwezig.

Achter het geheel, staat nog een werkplaats van circa 300 m². Deze ruimte mag, onder voorwaarden, ook meegenomen worden in de verbouw naar levensloopbestendige woningen.

Algemeen
Het woongedeelte van dit object is oorspronkelijk gebouwd in 1990 en door de jaren heen gerenoveerd, is goed geïsoleerd, heeft vloerverwarming en heeft energielabel D. Het woonoppervlakte is circa 250 m².
Het totale oppervlakte van de gebouwen op het perceel is circa 1.200 m².

Tuin
Aan de voorzijde ligt een mooie tuin, met een uitloop naar het pad, wat uitkomt op de Odiliadijk. De tuin is verder aangelegd met veel gazon, maar dit is natuurlijk geheel naar eigen wens aan te passen en in te richten.

Situering
Sint Agatha is een gemoedelijk dorp met circa 500 inwoners en een landelijk karakter, gelegen in de luwte van de Maasdijk in de gemeente Land van Cuijk. Er is een klooster in Sint Agatha wat nog bewoond wordt door enkele Kruisheren.
Binnen 2 km sta je midden in het centrum van het naastgelegen dorp Cuijk. Cuijk voorziet in vele voorzieningen, waaronder diverse winkel- en horecagelegenheden, basisscholen, het voortgezet onderwijs, zwembad, diverse sportfaciliteiten, een bioscoop en een theater. De meeste basisvoorzieningen liggen ruim binnen de genoemde afstand.
Er zijn ook volop recreatie mogelijkheden in de zeer nabije omgeving, bestaande uit onder meer het Maasheggengebied, de Kraaijenbergse Plassen en het bosrijke natuurgebied de Mookerheide. Het Maasheggengebied begint in Sint Agatha en loopt door tot Vierlingsbeek.
Binnen 5 minuten ben je met je de auto op de snelweg de A73 in de richtingen Nijmegen of Venlo. Ook de nieuwe snelfietsroute Cuijk-Nijmegen is in feite om de hoek gelegen. Cuijk heeft ook nog een treinstation, wat ongeveer op 3 kilometer van het object ligt.

Bijzonderheden
- Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk heeft in een principe verzoek hun medewerking, onder voorwaarden, toegezegd voor het wijzigen van de bestemming ‘bedrijf’ naar woonbestemming met 8 tot 10 zelfstandige wooneenheden voor ouderen.
- Door omstandigheden is de woning niet volledig ingemeten. Het werkelijke oppervlakte en de indeling wijkt af.
- Het pad vanaf de Heerstraat is geen eigendom van de eigenaar van het object. De koper heeft geen aanspraak op het gebruik van het pad.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-12-09
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 800
Bruto inhoud m3 3600
Oppervlakte externe bergruimten 300
Oppervlakte overige inp. ruimten 190
Perceel oppervlakte 10875

Bouw
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 15
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Dichtbij openbaar vervoer
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 1990

De specialist in aan- en verkoop van landhuizen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een landhuis is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.