Verkocht

Landhuis te koop in Noord-Holland - Rustenburgerdijk 14, Ursem

Landhuis in Noord-Holland
€ 275.000
635 m² perceel
72 m² wonen
3 kamers

Landhuis in Noord-Holland!

Op de grens tussen de droogmakerijen de Heerhugowaard en de Schermer ligt het dorp Rustenburg. Op het oude land met veel water rondom, waar het goed vissen is. Midden in dit buurtschap aan de Drechterlandsche Dijk bevindt zich een sierlijke ophaalbrug met een sluisje. Dit sluisje stamt uit 1919. Dit is de verbinding tussen de Schermer ringvaart en de ringvaart van Heerhugowaard.  Rustenburg is gelegen tussen Alkmaar, Heerhugowaard en Avenhorn en bestaat uit circa 50 woningen en een restaurant ‘De Gouden Karper”.

Aan de Rustenburgerdijk 14 staat deze dijkwoning op een groot perceel. De oppervlakte van de grond is 635 m² en biedt aan de achterzijde prachtige vergezichten over de polder.  Een mooie plek voor degene die een grote kavel zoekt en ook waarde hecht aan het wonen in een buurtje. 

De woning is geschikt voor kleinere personen aangezien het plafond 2 meter hoog is. Verder dient het huis gemoderniseerd te worden of kan zelfs de keuze worden om de woning te slopen en een nieuwe woning neer te zetten. 

De woning is gebouwd in 1900 met gemetselde gevels en houten spanten en een dak gedekt met oudhollandse pannen.  De woning heeft een betonvloer op de begane grond en een houten verdiepingsvloer.  Er is een aansluiting op het drukriool en de woning wordt centraal verwarmd met een  Intergas cv ketel uit 2012. In 2000 is de woning gewijzigd en is er een serre aangebouwd.  Een heerlijke plek om te vertoeven.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond: achter entree met gang, kleine keuken, badkamer met douche en toilet en wastafelmeubel en een slaapkamer op de begane grond, woonkamer met aangebouwde serre met prachtige uitzicht.

De verdieping is niet ingericht en is een open ruimte en bestaat uit twee gedeelten nl boven de woonkamer, bereikbaar via vlizotrap en gedeelte boven keuken, badkamer en slaapkamer bereikbaar via vlizotrap in de keuken.  Om de verdieping bereikbaar te maken dient een vaste trap gemaakt te worden. De isolatie van de woning is niet meer van deze tijd en zal aangepast moeten worden, zeker als de verdieping ook voor bewoning geschikt gemaakt gaat worden. De woning is niet nieuw en behoeft het nodige onderhoud. 

De inhoud van de woning bedraagt circa 341 m³. De gebruiksoppervlakte wonen is 71 m². De oppervlakte van de overige inpandige ruimte zijnde de verdieping bedraagt circa 38 m².

De voortuin is klein en achter de woning ligt een diepe tuin van 35 meter met de doorgaande sloot door de tuin. Middels een bruggetje is het tweede gedeelte van de tuin bereikbaar. Aan de overzijde van de weg is een openbaar parkeerterrein voor algemeen gebruik.

De vaste lasten zijn per jaar:
Energienota € 1.872,00
OZB   €    671,30
Waterschap lasten                              €   420,93

Achter de woning staat een eenvoudige garage van hout, gedekt met een shingle dak en voorzien van elektrische garagedeur.

Het geheel is een prima woonplek met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Maak een afspraak voor een bezichtiging en ervaar zelf de uitzichten en de ruimte rondom de woning.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 275.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2019-07-03
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 72
Bruto inhoud m3 341
Oppervlakte overige inp. ruimten 38
Perceel oppervlakte 635

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Spouwmuur
Type dak Mansardedak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 1

Locatie
Ligging Vrij uitzicht

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 1900

De specialist in aan- en verkoop van landhuizen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een landhuis is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.