Verkocht

Landhuis te koop in Noord-Holland - Noorddijk 4, Noordbeemster

Landhuis in Noord-Holland
€ 845.000
19755 m² perceel
96 m² wonen
5 kamers

Landhuis in Noord-Holland!

Landelijk wonen in Werelderfgoed De Beemster. Ruimte voor uw eigen paarden of schapen


Uw eigen paarden of schapen in de achtertuin. Dit object heeft alles in zich voor de hobbyboer of paardenhouder.
Deze landelijk gelegen vrijstaande degelijke woning met twee grote schuren is gelegen in het wereld erfgoed ‘De Beemster'.
Langs de ringvaart van de Beemster ligt dit object aan de voet van de dijk.
Centraal gelegen tussen Amsterdam, Alkmaar en Hoorn is dit een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van alles wat de Beemster te bieden heeft en uw eigen vee.
De woning heeft 96,20 m ² woonoppervlakte met drie slaapkamers.
Het erf is gelegen aan de voet van de dijk.
U komt aan over een pad naar uw erf.
Het erf is ruim en heeft aan alle kanten vrij uitzicht de polder in.

Indeling:
Op de begane grond komt u binnen in de entree/hal met trapopgang en toilet, aan de voorzijde een woonkamer met zicht naar de dijk en over uw eigen land en een woonkeuken. Aan de achterzijde van de woning een ruime bijkeuken met plat dak waarin de CV ketel uit 2019 hangt. In 2019 is het mastiek vernieuwd van het platdak en de dakkapel. Vanuit alle ramen een prachtig uitzicht in de polder. Op de verdieping een overloop met een kleine en grote slaapkamer aan de voorzijde en een slaapkamer aan de achterzijde en een badkamer met douche en vaste wastafel.

Tuin:
Rondom de woning ligt een heerlijke tuin met vele plekjes om in de zon of in de schaduw te zitten.
Op het erf staat een vrijstaande garage/werkplaats met elektrische overheaddeur en een separate toegangsdeur. Recent gebouwd in 2015 met afmetingen van 8 bij 8 m is 64 m². De schuur heeft een stalen spantconstructie, houten gordingen, gevels zijn van damwandprofielplaten met aan de onderzijde betonnen plaat en golfplaten dak.

Voor de paarden en het kleinvee is een grote schuur aanwezig van circa 150 m² met een opslaggedeelte voor voer en materialen en voorzien van water en stroom. Deze schuur is gebouwd van stalen spanten, houten gordingen, damwandprofielplaten gevel en golfplaten met enkele lichtplaten.

Achter de woning ligt een fraaie hobbyweide voor het houden van kleinvee met een fruitboom aan het einde. Van het totale perceel is ca. 18.205 m² aan te merken als weiland voor de paarden en het overige kleinvee.
Verder bestaat de mogelijkheid om de voorliggende dijk te gebruiken van het Hoogheemraadschap.

Het object heeft twee bestemmingen namelijk woondoeleinden voor het erf met de woning en de schuren en een agrarische bestemming voor het weiland. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om een paardenbak en/of paddock aan te leggen ter grootte van maximaal 800 m² met een omheining van maximaal 1,50 m.

Diversen:
Waterschapslasten € 644,- per jaar
OZB belasting € 1.056,- per jaar

Van de woning is een bouwkundig onderzoek aanwezig en deze wordt op verzoek naar u gemaild. Het energielabel is G.
In 2020 is de woning geschilderd door een professioneel schilder.
De afvoer geschiedt door middel van een septictank. Voor internet is glasvezelaansluiting aanwezig.

Ligging
Het object ligt aan de noordoostkant van de polder nabij de Middenweg. De bereikbaarheid is prima. U zit zo op de uitvalswegen naar Alkmaar (17 km) , Hoorn (12 km) , Amsterdam ( 37 km) en Purmerend (11 km) en Schiphol (47 km).

Historie.
De Beemster in Noord-Holland is een schoolvoorbeeld van hoe Nederlanders grote delen van hun land hebben drooggelegd. Deze 17e eeuwse droogmakerij is opgezet om het bedreigende binnenwater De Beemster om te zetten in vruchtbare en winstgevende landbouwgrond. Om het woeste meer kwam een stevige dijk van 42 kilometer lang en daar omheen werd een ringvaart gegraven. Vervolgens begonnen 43 windmolens met het leegpompen van het meer.
In 1612 viel De Beemster droog en kon de inrichting van de polder beginnen. Er werden wegen aangelegd, wegsloten en kavelsloten gegraven en boerderijen gebouwd. Dat alles gebeurde volgens een ordelijk en strak geometrisch patroon. Aan deze rationele verkaveling en inrichting heeft De Beemster zijn roem te danken. Droogmakerij de Beemster is sinds 1999 werelderfgoed.

Voorzieningen
In de kern Middenbeemster is een redelijk aanbod van winkels met supermarkt, bakker, slager, drogisterij, modezaken en kadowinkel, ruitersportwinkel, snackbar en meerdere restaurants en Welkoop winkel op industrieterrein. Tevens is een winkelcentrum aanwezig voor alle dagelijkse voorzieningen in het nabijgelegen Avenhorn.
Het object is gelegen op korte afstand van diverse restaurants in Noordbeemster, Oudendijk, Middenbeemster, Avenhorn, Grootschermer en Alkmaar en Hoorn.

Basisscholen in de Beemster:
Openbare basisschool de Blauwe Morgenster, Nicolaas Cromhoutlaan 2, 1462 JL Middenbeemster
Openbare basisschool de Bloeiende Perelaar, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster
RK Basisschool OLV van Lourdes, Jisperweg 52, 1464 NG Westbeemster

Voor het voortgezet onderwijs zijn de Beemster leerlingen aangewezen op scholen in Purmerend, Hoorn en Alkmaar. Informatie over het voortgezet onderwijs krijgen de kinderen en hun ouders als de kinderen in groep 8 van de basisschool zitten.

Heeft deze woning met schuren en weiland uw interesse gewekt ?
Maak een afspraak met ons en kom kijken op deze prachtige locatie in de Beemster.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 845.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2021-04-29
Aanvaarding Per datum
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 96
Bruto inhoud m3 369
Oppervlakte externe bergruimten 214
Oppervlakte overige inp. ruimten 14
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 14
Perceel oppervlakte 19755

Bouw
Isolatie Ankerloze spouwmuur
Volledig dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dubbel glas

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Landhuis
Bouwjaar 1971

De specialist in aan- en verkoop van landhuizen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een landhuis is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.