Kaart

Woonboerderij te koop in Overijssel - Raamsweg 11, Marienheem

Woonboerderij in Overijssel
€ 765.000
5400 m² perceel
682 m² wonen
11 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

In een prachtig landelijk gebied van Mariënheem ligt deze woning met 2 wooneenheden inclusief bijgebouwen op een perceel van ca. 5.400 m². Genieten van de rust en de ruimte in de nabijheid van alle faciliteiten? Dan is deze woning misschien iets voor u!

De locatie met erf, woningen en gebouwen wordt in eerste instantie aangeboden met circa 5.400 m² en is eventueel ook met meer grond te koop tot maximaal 21.886 m² aanliggende grond totaal. Let op de kadastrale grenzen wijken af van de werkelijke grenzen in het perceel. Over de weg moet toegang verleend worden voor de achterliggende bewoners.


Bestemmingsplan

Het object is gelegen in het bestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Raalte en heeft een agrarische bestemming

Ligging

Mariënheem is een dorp gelegen tussen Nijverdal en Raalte. De woning aan de Raamsweg is rustig gelegen in het buitengebied van Mariënheem, nabij de N35, waardoor het goed bereikbaar is en alle faciliteiten zoals winkels, scholen, sportverenigingen en medische zorg in de nabije omgeving te vinden zijn.

Mariënheem is een dorp in de Sallandse gemeente Raalte, provincie Overijssel en telt ca. 1.500 inwoners.

De woning ligt in een prachtige omgeving, dichtbij een aantal natuurgebieden, zoals het Boetelerveld, de Lemelerberg en het Nationaal park de Sallandse Heuvelrug, een betoverend mooi gebied met uitgestrekte bossen, heuvels en heidevelden. Het kleinschalige coulisselandschap met oude landgoederen en havezathe rondom Mariënheem, is een prachtig gebied voor wandelaars en fietsers. Tevens ligt manege Bartels in de nabije omgeving, hier wordt jaarlijks het Nationaal Indoor Salland event georganiseerd.

Omschrijving Woning Raamsweg 11

Woonhuis nr. 11 is een halfvrijstaande woning. Het woonhuis is in 1950 gebouwd en vanaf 2001 geheel verbouwd. Het is een traditioneel gebouwde woning.
De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer van hout. De gevels zijn opgetrokken met steens metselwerk, voorzien van knipvoegen en afgetimmerd. Het zadeldak is bedekt met pannen. De woning is voorzien van dubbele beglazing en heeft energielabel F. De volgende voorzieningen zijn aanwezig: water, electra, aardgas en glasvezel (eigen aansluiting). Riolering middels een gezamenlijke IBA.

Via de hal kom je de woning binnen, vervolgens kom je in de woonkamer en keuken. Op de begane grond is ook een badkamer met ligbad, douche en vaste wastafel, evenals een toilet en een slaapkamer. Op de eerste verdieping is een overloop en 2 slaapkamers. In de tuin staat een houten tuinhuis.

Omschrijving Woning 11 A

Woning nummer 11 A is een halfvrijstaande woning, gebouwd begin 1900 en volledig verbouwd vanaf 2001. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer van hout. Een deel van de gevels zijn opgetrokken met steens metselwerk en het overige deel met spouwmetselwerk volledig voorzien van knipvoegen. Het dak is bedekt met riet en dakpannen. De woning is voorzien van dubbele beglazing en heeft energielabel C.

Op de begane grond, is er vanuit de hal toegang tot het toilet, bijkeuken, badkamer, trap, keuken en woonkamer. Tevens is er op de begane grond een multifunctionele ruimte. In het achterhuis bevindt zich een ruime garage (voorzien van een bergzolder) en nog een multifunctionele ruimte. De eerste verdieping heeft een overloop, 3 slaapkamers, waarvan 1 voorzien van een 'walk in closet'. Daarnaast is er nog een badkamer en een inloopkast.

Op het erf staat een stenen schuur van ca. 171 m². In een gedeelte van deze schuur is een 'mancave' gebouwd. Ook staan er een stenen schuur van ca. 86 m², een schuur van ca. 57 m² en een voormalige hooiberg van ca. 27,5 m² op het erf. De schuren zijn in gebruik als opslagruimte. Het erf is verhard met betonklinkers en tegels.

De schuren zouden eventueel gesloopt kunnen worden en in het kader van het beleid ‘Erven in Beweging’ zou het eventueel mogelijk zijn de woning met inwoning te legaliseren waardoor er 2 zelfstandige wooneenheden ontstaan en de bestemming wordt omgezet naar een woonbestemming. Er is een plan gemaakt waarbij om in het kader van een Rood-voor-Rood-regeling een 2e woning elders op het erf te bouwen. Het is aan de koper om dit project eventueel zelf verder te ontwikkelen. Op verzoek kan het plan gedeeld worden met de potentiële koper.
Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 765.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2024-04-10
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 682
Bruto inhoud m3 1769
Perceel oppervlakte 5400

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen
Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig

Indeling
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 7

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland

Energie verbruik
Energie klasse C

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900

Locatie op de kaart