Verkocht onder voorbehoud

Woonboerderij te koop in Friesland - Lange Leane 6, Workum

Woonboerderij in Friesland
€ 600.000
9000 m² perceel
244 m² wonen
5 kamers

Woonboerderij in Friesland!

Deze mooie woonboerderij, is gelegen aan Lange Leane 6 nabij het watersport stadje Workum, en staat op een royaal perceel van circa 9000 m². Volgens de Basisregistratie Gebouwen dateert de boerderij uit 1880.

Bij binnenkomst via de zij-entree betreed je de dwarshal die alle verblijfsruimten verbindt van de stelpboerderij. De hal biedt toegang tot de keuken, drie slaapkamers, badkamer, toilet en de op het zuiden gelegen woonkamer. De ruime woonkeuken, ruim is voorzien van een keramische kookplaat en oven, waardoor deze boerderij ideaal is voor een gezin.
De woonkamer, met een vloer van travertin en schuifpui en vloerverwarming, heet je een warm welkom. De badkamer op de begane grond is compleet met douche, ligbad en badkamermeubel, en er is een apart toilet aanwezig. Verder beschikt de begane grond over een wasruimte, een berging en een aangebouwde schuur.

Op de bovenverdieping wacht een ruime overloop, twee slaapkamers en een extra berging. De schuur, opgetrokken in steensmuren met houten gebint en juffers, biedt veelzijdige mogelijkheden met dwars- en langsstallen, een gelede deur en loopdeur, momenteel in gebruik als berging en opslag. De aangrenzende garage en de loods voegen extra ruimte toe aan het geheel.

Het erf van circa 9.000m2 omvat een voormalige ligboxenstal, later verlengd en voorzien van een aangebouwde open front berging. Deze stal biedt diverse mogelijkheden en heeft eerder gediend als stalling voor circa 40 caravans, boten en campers.

Achter het erf staat een windturbine, die bij de verkoper verblijft. Er wordt tijdelijk een zakelijk recht van overweg gevestigd om toegang te verschaffen tot de turbine totdat op het naastgelegen land een betonpad is gerealiseerd en erfdienstbaarheden worden opgenomen in de koopovereenkomst en leveringsakte.

Deze unieke woonboerderij met diverse bijgebouwen biedt een ideale kans voor liefhebbers van ruimte en mogelijkheden. Maak snel een afspraak voor een bezichtiging en ontdek de unieke mogelijkheden van Lange Leane 6 in Workum!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 600.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-11-30
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 244
Bruto inhoud m3 4818
Oppervlakte externe bergruimten 1496
Oppervlakte overige inp. ruimten 485
Perceel oppervlakte 9000

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Schilddak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Platteland
Vrij uitzicht

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1880