Woonboerderij te koop in Noord-Brabant - Sleijbergweg 1, Holthees

Woonboerderij in Noord-Brabant
€ 950.000
10000 m² perceel
420 m² wonen
15 kamers

Woonboerderij in Noord-Brabant!

Namens verkopers bieden wij te koop aan ‘Buitenboel/Bij ons 4’ – Accommodaties & Minicamping, met bedrijfswoning. Een locatie die door de jaren heen zijn bekendheid verworven heeft.

Prachtig vrij gelegen camping met speeltuin en horecagelegenheid, met een bijbehorende ruime stijlvolle bedrijfswoning. En ontelbare mogelijkheden te midden van een natuurlijke omgeving, gelegen aan het welbekende ‘Pieterpad’.

Het geheel is heel ruim en divers van opzet. Het wordt aangeboden op een perceel van 1 ha, met volledige bestemming “recreatie”. Tevens ligt het onroerend goed aan de openbare verharde weg, net buiten de kom van het mooie Holthees. De snelweg A73 ligt op redelijk korte afstand, zodat elke toerist vanuit elke windstreek makkelijk zijn weg weet te vinden.

Het volgende is voorzien
o Royale bedrijfswoning met mooie traditionele elementen, dat beschikt over 4 slaapkamers en 2 badkamers;
o Appartement met een eigen ingang. De indeling bestaat uit een vernieuwde keuken/woonkamer. Op de 1ste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en badkamer. Het geheel heeft een eigen achtertuin;
o Royale B & B die gesitueerd is tussen de bedrijfswoning en het appartement. Het beschikt over een ruime verblijfsruimte met keuken en meerdere slaapkamers. Ook hier is de authentieke stijl van de boerderij behouden gebleven;
o Vier treinwagons die zijn ingericht als trekkershut, dat zorgt voor een sfeervol verblijf;
o 3 Finse Kota’s, ruim van opzet, doch knus van uitstraling. Met elk een eigen hottub om na een drukke inspannende dag te kunnen relaxen;
o 25 ruime campingplaatsen met veel privacy, dat omringd is door een grote haag op het perceel;
o Ruime complete horecaruimte voor dagrecreatie;
o 2 grote eigen parkeerplaatsen;
o Voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig.

Indeling bedrijfswoning
Via de hal komt u binnen in de ruime woonkamer met open woonkeuken. De woning typeert zich door zijn authentieke gezellige warme stijl, in combinatie met ruimschoots voldoende natuurlijk lichtinval. Ook de aanwezige kachel schept een prettige woonsfeer. Tevens hebt u vanuit de woonkamer toegang tot een extra ruimte, die eventueel te gebruiken is als werkkamer of speelkamer. Via de openslaande deuren in de woonkamer bereikt u de veranda, met uitzicht over de eigen grote privétuin, waarin u na een drukke dag even lekker tot rust kunt komen.
De open woonkeuken met gedeeltelijke tegelvloer, is uitgerust met een keukenopstelling met diverse apparatuur.
Vanuit de keuken komt u in de bijkeuken. Deze biedt toegang tot een halletje met verbindingsdeuren naar het separate toilet, een ruime kast en wasruimte. Vanuit de wasruimte met meerdere witgoedaansluitingen, hebt u toegang tot een ruime slaapkamer met mooie lichtinval. Deze slaapkamer heeft een eigen badkamer. Deze is recentelijk vernieuwd en is uitgerust met een douche, toilet, bad, dubbele wastafel en designradiator.

Vanuit de woonkeuken gaat u via de vaste trap naar de eerste verdieping. De overloop biedt toegang tot drie royale slaapkamers. Tevens vindt u hier een vernieuwde badkamer met daarin een toilet, wastafel, douche en bad.

Indeling appartement
Het appartement is gerealiseerd in het voormalige achterhuis en heeft een eigen ingang en eigen tuin. Het is volledig vernieuwd, en daarbij van alle gemakken voorzien. Via de voordeur komt u in de hal, waar ook het toilet gesitueerd is. Vanuit de hal betreedt u de royale woonkamer met keuken. Ook in deze ruimte vindt u weer de authentieke gezelligheid. Mede middels de vloerverwarming en dubbelglas, biedt dit geheel een fijn verblijfsgenot.
Op de eerste verdieping zijn de beide slaapkamers gerealiseerd met daarnaast een modern ingerichte badkamer. Deze badkamer is uitgerust met een toilet, wastafel en douche.
Vanuit de overloop heeft u middels een vlizotrap toegang tot een kleine zolder.

Indeling B & B
Gelegen tussen de woning en het appartement, treft u de B & B aan. Het beschikt over een sfeervolle grote centrale verblijfsruimte om lekker te kunnen ontbijten, samen te dineren en bijvoorbeeld spelletjes te doen. Tevens is er een grote keuken die van alle gemakken is voorzien. Er bevinden zich hier ook 2 toiletten.
De eerste verdieping herbergt 10 slaapplekken, bijzonder uitgevoerd in de vorm van een bedstee, en verdeeld over 2 slaapkamers en een groepsslaapkamer. De 2 slaapkamers hebben beide een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. De derde ruimte heeft ook een eigen badkamer met dubbele wastafel, dubbele douche en een bad. Verder vindt u hier twee separate toiletten.
Vanuit deze ruimte kunt u via een vaste trap naar de zolder met vide.
Tevens beschikt dit verblijf over een prachtige, direct aangrenzende privé tuin, met hottub en sauna, om in de zomeravonden gezellig buiten de dag af te kunnen sluiten.

Treinwagons
Een fantastische beleving. Logeren in de trein, geschikt voor 4 personen per wagon. Twee van de vier treinwagons hebben 2x een tweepersoonsbed, een treinzit en een eigen toilet met kleine wastafel. De twee andere wagons hebben elk een stapelbed, 2 enkele bedden en een eigen toilet met kleine
wastafel. Verder is iedere wagon knus aangekleed met leuke accessoires. De douchegelegenheden bevinden zich centraal op het kampeerterrein.

Finse Kota’s
Op het terrein zijn drie identieke Finse Kota’s gerealiseerd. Deze zijn alle voorzien van een keuken met zitruimte om in de ochtend een lekker ontbijt te nuttigen. Vier bedden per Kota, en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Achter elke Kota is een heerlijke hottub gerealiseerd om de spiertjes even tot rust te laten komen. Bij 1 Kota bevindt zich ook een interne vuurplek/BBQ waar je gezellig omheen kunt zitten. Om de zomeravonden in stijl af te sluiten, kunt u op het terras van elke Kota genieten van de zonsondergang.

Campingplaatsen
Op het terrein zijn 25 campingplaatsen. De camping is middels een eigen ruime ingang te bereiken, waardoor het nooit een probleem is om voor de gasten het terrein op of af te rijden. Tevens is er door de volgroeide haag om het campingterrein heen, zeer veel privacy gerealiseerd. De toiletruimte is centraal gesitueerd, voor de douche kun je in het hoofdgebouw terecht. Voor elke campingplaats is er een electra aansluiting.

Algemeen
Centraal gelegen bij deze accommodaties en minicamping, bevindt zich een gezellige en sfeervolle horecagelegenheid. Het is mogelijk om zowel binnen, buiten onder de overkapping of op het grasveld te vertoeven. Van hier uit heeft u ook zicht op de speeltuin.
De ruime keuken met berging bevindt zich aan de achterzijde van dit gebouw.

De genoemde mogelijkheden bieden ruimschoots potentie om er jaarlijks een volwaardig inkomen te realiseren. Een ideale plek voor diegene die zich in de recreatieve sector verder wil ontwikkelen, en tevens bij zijn bedrijf wil wonen. Gezien de economische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, en de prognose voor de lange termijn in de toekomst, is het een groeiende sector. Door de jaren van Covid, heeft de Nederlander ons eigen land weer herontdekt om te vertoeven. De gemiddelde consument heeft in deze drukke economie steeds meer behoefte aan betaalbare ontspanning, soms kort van duur, niet te ver van huis. Waar kunt u dat beter invullen dan bij “Buitenboel”!

Bestemmingsplan
Onderstaande bestemming is op het te verkopen afgegeven:

Plannaam: Veegplan Buitengebied 2018
• Datum afdruk: 2023-09-12
• Naam overheid: Gemeente Boxmeer
• IMRO-versie: IMRO2012
• Type plan: bestemmingsplan
• Plan datum: 2020-04-30
• Planidn: NL.IMRO.0756.VP20BmrBuiten-VG01
• Planstatus: vastgesteld
• Dossierstatus: deels onherroepelijk in werking
• Enkelbestemming Recreatie
• Dubbelbestemming Waarde-Archeologie
• Functieaanduiding specifieke vorm recreatie – 23
• Gebiedsaanduiding overige zone – beperking veehouderij
• Gebiedsaanduiding overige zone – cultuurhistorisch waardevol gebied
• Gebiedsaanduiding overige zone – verruimd VAB beleid

Specifiek voor Sleijbergweg 1 te Holthees is opgenomen in de toelichting bestemmingsplan:
De voor ‘recreatie’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. Recreatievoorzieningen ter plaatse van de functieaanduiding ‘specifieke vorm van recreatie – 1 t/m 27;
b. Ondersteunende horeca
- Sleijbergweg 1, Holthees: bed & breakfast, maximaal 25 kampeerstaanplaatsen en 3 trekkershutten, centraal gebouw en bedrijfswoning
- Sleijbergweg 1, Holthees:
o Bedrijfswoning, 750 m³, 5 meter, 10 meter;
o Bedrijfsgebouwen, 500 m², 5 meter, 10 meter;
o Trekkershutten, 3 x 15 m², 3 meter, 5½ meter

Bron: www.ruimtelijkeplannen.nl
Deze informatie is suggestief. Voor de juiste toelichting en gebruik bestemmingsplan verwijzen we u naar de betrokken verantwoordelijke gemeente. Daarnaast is het raadzaam u bij te laten staan door een professioneel bureau ruimtelijke ordening. Verkopend makelaar kan u in de basis informeren, maar kan u ook zeker helpen met het in contact brengen van de juiste personen om u hierin bij te staan en daarmee van de informatie te voorzien die voor u van belang is om de juiste koopbeslissing te maken.

Clausules
Gezien de leeftijd van de voormalige langgevel boerderij wordt de ouderdomsclausule en asbestclausule in de koopakte mee opgenomen.

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 20 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het gekochte daaraan dient aan te passen.

Asbest woningen en gebouwen/bijgebouwen/bedrijfsgebouwen voor 1993
Wanneer de woning gebouwd is voor 1993, dan kan het zijn dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt. Indien u het asbest wilt verwijderen, moet u rekening houden met speciale verwijderingsmaatregelen op grond van de thans geldende milieuregelingen. Deze speciale verwijderingsmaatregelen kunnen extra kosten met zich mee brengen.
Koper verklaart bekend te zijn met dit risico en vrijwaart de verkoper alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid en de eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen kan voortvloeien.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 950.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-11-15
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 420
Bruto inhoud m3 1650
Oppervlakte externe bergruimten 169
Oppervlakte overige inp. ruimten 20
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 29
Perceel oppervlakte 10000

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Muurisolatie
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 15
Aantal slaapkamers 9

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1900