Verkocht onder voorbehoud

Eengezinswoning te koop in Gelderland - Edeseweg 19, Wekerom

Eengezinswoning in Gelderland
€ 1.050.000
1750 m² perceel
213 m² wonen
8 kamers

Eengezinswoning in Gelderland!

Te koop
Aan de rand van de bebouwde kom gelegen voormalige houtzagerij bestaande uit een riant vrijstaand woonhuis met royale bedrijfshal, garages en toegangsweg. De totale perceelgrootte bedraagt 1.750 m2.

De locatie
Wekerom is een dorp gelegen in de Gelderse Vallei en vlakbij de Veluwe. Het is ontstaan op de flanken van de hogere stuwwalgronden. Op de plaatselijk opduikende zandruggen zijn destijds de eerste boerderijen gebouwd. Uitbreiding van het dorp vond als lintbebouwing met verschillende functies plaats langs de huidige Edeseweg. Ten Zuidwesten van het centrum is deze voormalige houtzagerij gevestigd.
Vlakbij het dorp ligt de unieke zandverstuiving ‘het Wekeromse Zand’. Ook zijn in deze omgeving de celtic fields gelegen en is er een ijzertijdboerderij met een spieker (opslagschuurtje) uit de ijzertijd gereconstrueerd.

Wekerom telt een kleine 3.000 inwoners en is ‘klein maar fijn’: alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. Van supermarkt tot restaurant, van vakantiehuis tot sportvereniging en er is een basisschool. De locatie ligt omsloten door de snelwegen A1, A12, A30 en A50.

De bedrijfswoning
De vrijstaande woning is gebouwd in 1973 en heeft een fundering op staal. De woning heeft een inhoud van 774 m³ en een gebruiksoppervlakte wonen van 213 m². De verdiepingsvloer is van hout. De gevels zijn opgetrokken uit spouwmuren met houten kozijnen en de kap is met pannen gedekt. De woning is voorzien van dakisolatie, aan de binnenzijde aangebracht. De Nutsvoorzieningen bestaan uit gas, elektra, water, riolering en glasvezel tot de woning.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
De woonkamer is voorzien van een gashaard en parketvloer. De woning heeft een eenvoudige, gezellig authentiek ogende, keuken. Er is ruimte voor kantoor. Bij de achteringang is een toilet met fonteintje gesitueerd. De bijkeuken heeft een watermeter, elektra, Cv-ketel (Nefit) en wasmachineaansluiting. De douche is vanuit de bijkeuken toegankelijk. U kunt slapen op de begane grond (één slaapkamer). De hal en trapopgang bereikt u via de zijingang van de woning.
Verdieping:
Overloop met drie slaapkamers, badkamer (vanuit één slaapkamer toegankelijk) met douche, wastafel en separaat toilet. De rest van de ruimte is ingericht als kamer en keuken (vijfpits gasfornuis, grote koelkast, vaatwasser). De bovenverdieping is voorzien van airco.
Er is een grote bergzolder aanwezig.

De bedrijfshal en garages
De lange bedrijfshal (circa 1977) met betonvloer heeft een afmeting van 5,5 x 28,5 m en is gedeeltelijk voorzien van een zolder met hoogte van 3,1 m. Aan de voorzijde is enerzijds een kantoor gesitueerd, aan de andere zijde een kantine/ magazijn en toilet. De gevels zijn opgetrokken uit vellingblokken aan de binnenzijde; de buitenzijde bestaat uit metselwerk. De fundering is op staal. De bedrijfshal kent een houten spantconstructie en de dakbedekking bestaat uit sandwichpanelen.

De grote garage met tegelvloer aan de Noordwestzijde heeft bouwjaar 1976 en is in gebruik als opslag. De fundering is op staal. De garage is opgetrokken uit gemetselde gevels, heeft een houten spantconstructie en een dakbedekking van sandwichpanelen. De afmeting van de twee afzonderlijke ruimtes is 4,25 x 5,5 m per stuk.

De kleine garage aan de Zuidwestzijde is in 1973 gebouwd. De afmeting is circa 4,5 x 6,5 m met een goothoogte van 2,4 m en nokhoogte van 4,5 m. De fundering is op staal, de vloer is van beton. De garage is opgetrokken uit gemetselde gevels, heeft een houten spantconstructie en is met pannen gedekt. De elektrische deur met afstandsbediening heeft een deurbreedte van 2,35 m en hoogte van 2 m. De zolder is afgewerkt met eternietplaten; er is asbest aanwezig.

De erfverharding is in 1974 aangelegd en bestaat uit klinkers en tegels. Om achter de schuur te komen, beschikt u over een oprit langs de woning van 5 m breed.

De bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan (Partiële herziening 2020, 1e ronde, Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe gemeente Ede) is het object bestemd als Bedrijf. De functieaanduiding is bedrijfswoning en opslag.
U mag een bedrijf vestigen tot en met categorie 3.1. Onder voorwaarden behoort een zakelijke exploitatie van een Bed & Breakfast binnen de bedrijfswoning tot de mogelijkheden. Evenzo is onder voorwaarden mantelzorg in één van de bijgebouwen te realiseren.

Het perceel, dat als bedrijfsbestemming staat aangegeven, bestaat uit drie bouwvlakken. Het bouwvlak van de huisnummers 19 en 19-a t/m c is 2.500 m2 groot. De maximum oppervlakte bedrijfsbebouwing van het ‘paarse’ perceel bedraagt 1.301 m2 en is volledig benut.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 1.050.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-08-18
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 213
Bruto inhoud m3 774
Oppervlakte externe bergruimten 280
Perceel oppervlakte 1750

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom

Energie verbruik
Energie klasse D

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Eengezinswoning
Bouwjaar 1973

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.