Verkocht

Eengezinswoning te koop in Noord-Brabant - Kraanven 7, Loon op Zand

Eengezinswoning in Noord-Brabant
€ 850.000
12601 m² perceel
153 m² wonen
8 kamers

Eengezinswoning in Noord-Brabant!

Zoekt u een fantastische plek om te wonen? Dan is dit iets voor u!

Royaal woonhuis met bijgebouwen en cultuurgrond, gelegen in een fantastische, bosrijke omgeving in het buitengebied van Loon op Zand, op een perceel van 1.26.01 hectare.
Deze locatie is geschikt voor diverse doeleinden. Op basis van een principeverzoek, danwel omgevingsvergunningprocedure heeft men meerdere opties, zoals bijvoorbeeld omzetten naar bestemming “Wonen-1”, hobbymatig houden van dieren, werk aan huis, mantelzorg of een kleinschalige camping. Verkopend makelaar kan u verder toelichten hoe één en ander in zijn werk gaat.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
U betreedt de woning via de hal met meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal komt u in de ruime woonkamer met open keuken. Middels de grote raampartijen hebt u vrij uitzicht over de landerijen en kunt u optimaal genieten van de tuin. De woonkamer heeft een haard en een balkenplafond. De keuken is voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. De vloer in dit gedeelte is betegeld. Vanuit de keuken is er toegang tot een kelderkast en daarnaast is er nog een vaste kast. Middels een tussenhal is de woning “achterom” toegankelijk. In deze hal vindt u een doucheruimte met wastafel en een apart toilet. Vervolg uw weg naar de bijkeuken, waar u toegang hebt tot de tuin en de mantelzorgwoning. De mantelzorgwoning heeft een hal met toilet, toegang naar de slaapkamer met wastafel en toegang tot een doucheruimte. Vanuit deze hal met vaste kast, komt u in de woonkamer met schouw. In de bijkeuken is een klein keukenblok aanwezig met koelkast en aparte boiler. Via de bijkeuken is er toegang naar de tuin en de berging, aan de achterzijde tegen de woning.

De eerste verdieping:
Vanuit de hal gaat u middels de trapopgang naar de eerste verdieping. De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en een kleine (slaap-)kamer met vaste kasten. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en toilet. De 3 slaapkamers hebben allen een wastafel. Het dakterras is middels een loopdeur in de grootste slaapkamer te betreden.
Via een luik met vlizotrap op de overloop is de tweede verdieping te bereiken. Op deze verdieping is de c.v.-ketel gesitueerd.

De vrijstaande schuur is opgedeeld in 2 gedeelten. Het voorste deel is gebouwd in 2007, heeft een oppervlakte van circa 90 m², opgetrokken met spouwmuren, het dak is gedekt met golfplaten en de vloer is voorzien van een betontegelvloer. Toegang van dit gedeelte via twee kantel-garagedeuren. Dit gedeelte heeft een zolder welke van buiten uit bereikbaar is.
Het achterste gedeelte heeft een oppervlakte van circa 98 m², is gebouwd met steens muren en het dak is gedekt met asbest golfplaten, met aan de binnenzijde Dupanel platen. Onder dit gedeelte zit nog een oude mestput. Hier is tevens de “voormalige paardenstal” gerealiseerd.
Er is nog een afhang gerealiseerd van circa 67 m², eveneens gebouwd in steens muren en het dak is van asbest golfplaten. De gedeeltes zijn middels loopdeuren met elkaar verbonden.

Tuin:
De tuin is aangelegd met een ruime oprit, gazon, hagen en borders. Hier kunt u optimaal genieten van privacy, rust en ruimte. In de tuin staat nog een volière, zeer geschikt voor wat kippen, zodat u ieder ochtend kunt genieten van een vers eitje.

Naast de woning ligt een onverharde weg/pad waardoor u makkelijk toegang hebt tot de bijbehorende percelen, welke zeer geschikt zijn voor het houden van paarden of andere hobbydieren.

Algemeen:
De woning is traditioneel gebouwd in 1967. De muren zijn in spouw gemetseld, de begane grond vloer is deels van hout en deels van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout. De kozijnen zijn eveneens voorzien van hout en voorzien van enkel glas.

De locatie heeft de volgende kadastrale aanduidingen:
Loon op Zand, I, nummer 715, groot 0.21.30 ha
Loon op Zand, I, nummer 2213, groot 0.06.95 ha
Loon op Zand, I, nummer 2802, groot 0.44.56 ha
Loon op Zand, I, nummer 2477, groot 0.17.70 ha
Loon op Zand, I, nummer 2479, groot 0.07.30 ha
Loon op Zand, I, nummer 2598, groot 0.02.35 ha
Loon op Zand, I, nummer 2599, groot, 0.25.85 ha
Totaal groot 1.26.01 hectare

Bestemming van de locatie:
De volgende bestemming is van toepassing op het perceel;
Enkelbestemming, Agrarisch met waarden – Natuur- en Landschapswaarde
Functieaanduiding, specifieke vorm van agrarisch met waarden – natuurontwikkeling
Gebiedsaanduiding, overige zone – beperkingen veehouderij
Plannaam: Buitengebied Geconsolideerd
Naam overheid: gemeente Loon op Zand
Type plan: bestemmingsplan
Planidn: NL.IMRO.0809.BPBuitengebiedGC-GC01
Dossierstatus: geconsolideerd
IMRO-versie: IMRO2012
Plan datum: 2018-06-01
Planstatus: geconsolideerd

Het bestemmingsplan biedt meerdere mogelijkheden van gebruik. U kunt hierbij denken aan een beroep aan huis, productiegebonden detailhandel, kleinschalig logeren of kamperen. Tevens is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de huidige bestemming middels een procedure om te kunnen zetten naar bestemming “Agrarisch - Paardenhouderij” of bestemming “Wonen – 1”. De laatst genoemde wijziging houdt in dat het gebruik particulier bewoond mag worden.
Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze makelaar, of de site www.Ruimtelijkeplannen.nl.
Een potentiële koper draagt zelf zorg en risico voor het inwinnen van de mogelijkheden. Verkoper staat niet in voor elk toekomstig afwijkend gebruik van het huidige bestemmingsplan.

Situering:
De ligging is fantastisch door de mooie landelijke en bosrijke omgeving aan de rand van het prachtige Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je bos, heide en vooral veel zand; het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa.
Het vrije, weidse uitzicht vanuit de woning maakt de locatie zeer bijzonder voor de liefhebber van ruimte, privacy, rust en natuur en maakt het een unieke locatie. Zowel het natuurgebied aan de voor- als achterzijde van het perceel is van Natuurmonumenten. Een ideale omgeving voor allerlei recreatieve activiteiten (wandelen, fietsen, paardrijden, golven).
Winkels, scholen, gezellige restaurants en terrassen vindt u volop in Loon op Zand, Kaatsheuvel en Tilburg. De uitvalswegen richting ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Utrecht zijn goed en snel bereikbaar.

Enkele kernmerken:
Efteling op loopafstand, zonder enige overlast
Bosrijke omgeving, vanaf de locatie loopt u zo het bos in
Schuur en wei voor paarden of andere hobbydieren
Meerdere riante villa’s in directe omgeving
Golfpark “De Loonsche Duynen” op zeer geringe afstand
Loonse en Drunense Duinen op loopafstand
Vele horeca gelegenheden in de omgeving
Kort gelegen bij veel werkgelegenheid
Waalwijk / Tilburg / Den Bosch / Breda op korte afstand
Loon op Zand heeft alle voorzieningen
Mantelzorgwoning

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 850.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-04-25
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 153
Bruto inhoud m3 645
Oppervlakte externe bergruimten 250
Oppervlakte gebouwgeb. buitenr. 10
Perceel oppervlakte 12601

Bouw
Isolatie Spouwmuur
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 5

Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Open ligging

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Eengezinswoning
Bouwjaar 1967