Verkocht

Eengezinswoning te koop in Gelderland - Wethouder Arntzstraat 2, Millingen aan de Rijn

Eengezinswoning in Gelderland
€ 439.000
490 m² perceel
102 m² wonen
6 kamers

Eengezinswoning in Gelderland!

Deze bijzondere woning, met zeer fraaie klokgevel en rieten dak, is gelegen op een rustige locatie in Millingen aan de Rijn. De vrijstaande woning is gelegen op een perceel van 490 m².

Indeling van de woning
Begane grond:
Via het linker zijpad komt u bij de voordeur van deze woning. Als u het pand betreedt, komt u binnen in de hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer en de eetkamer.
De knusse woonkamer met houten balkenplafond en betegelde vloer, past helemaal in de sfeer van de landelijk uitstraling van de woning. Door de raampartijen kunt u genieten van veel daglicht en het uitzicht aan de voor- en zijkant.
Vanuit de hal heeft u tevens toegang tot de eetkamer. Ook hier vindt u weer componenten terug van vroeger. Opvallende elementen zijn de toegang naar de kelder van de woning. Daarnaast bevindt zich de deur naar de voormalige opkamer, die ook te gebruiken is als slaapkamer. Tenslotte heeft u vanuit de eetkamer via de trap toegang naar de eerste verdieping.
De landelijke elementen uit de woonkamer en eetkamer vindt u ook weer terug in de ruime keuken. Maar hier zijn deze gecombineerd met alle gemakken van deze tijd, zoals een inductiekookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en vriezer. De afzuigkap is geïntegreerd in de traditionele schouw om de bijzonderheden te behouden. Ook is de keukenopstelling (2018) afgewerkt met een granieten blad, geheel passende bij de overige delen van de keuken. Vanuit de keuken heeft u o.a. toegang tot een tweede halletje. Vanuit deze hal kunt u het toilet met fonteintje betreden, als ook de volledig betegelde badkamer die voorzien is van een douchecabine en wastafel.
Tevens heeft u via de keuken toegang tot de bijkeuken, waar u de witgoedaansluitingen en de C.V.-ketel aantreft.

Eerste verdieping:
Via de trap vanuit de eetkamer, komt u op de overloop van de eerste verdieping. Deze gezellige overloop met landelijke elementen en daglicht, is ruim van opzet en biedt toegang tot de twee ruime slaapkamers en het toilet. De slaapkamers zijn voorzien van een zij- en dakraam. In 1 slaapkamer zijn aan 1 zijde schuifkasten ingebouwd. De volledig betegelde toiletruimte heeft een fonteintje. Er is een mogelijkheid om een tweede badkamer te realiseren.
De gehele bovenverdieping heeft een sfeervolle houten vloer. Tevens zijn alle ramen voorzien van horren.

Gastenverblijf
Vanuit de woning loopt u de tuin in, waar zich een groot houten gastenverblijf met een veranda en een berging bevindt. Het deels geïsoleerde gastenverblijf beschikt over elektra en is voorzien van laminaatvloer en tuindeuren naar een ruim overdekt terras, waardoor het mogelijk is om langer in de tuin te genieten van het buiten zijn.

Tuin
Aan de voorzijde is een kleinere tuin. Naast het woonhuis ligt het pad dat toegang biedt tot de woning, maar ook via een poort tot de tuin en het gastenverblijf. Het is voorzien van bestrating en kiezel, passende bij de uitstraling van het object. Er zijn 2 ruime terrassen aanwezig. 1 terras ligt beschut en zonnig achter de woning en 1 overdekt terras ligt achter het gastenverblijf.
Naast en achter het gastenverblijf en berging loopt u de diepe tuin in, die veel comfort, privacy en woongenot oplevert. Het is heerlijk om hier in de zomermaanden te vertoeven. In de tuin staat een schuurtje voor het stallen van bijv. fietsen of tuingereedschap.

Algemeen
De vrijstaande woning is traditioneel gebouwd en heeft deels de monumentale status. De voorgevel is gerenoveerd. De kozijnen zijn van hout en de woning heeft een rieten dak (ca. 2015 vernieuwd). De vloeren van de begane grond en de eerste verdieping zijn gedeeltelijk van beton en gedeeltelijk van hout. Het object beschikt over een combiketel en de meterkast is vernieuwd.

Historie
Deze woning uit de negentiende eeuw wijkt in zijn bouwstijl geheel af van de andere huizen die in Millingen en omgeving in die tijd werden gebouwd. Het huis met de bijzondere zijtopgevel werd in 1869 gebouwd in opdracht van de schipper Van Ophuizen en zijn vrouw.

Het éénbeukige gebouw, dat vroeger bekend stond als ‘’t Muzehuus’, heeft een rechthoekige plattegrond en een zadeldak dat met riet is gedekt. De topgevel waarvan de bovenste helft bestaat uit een zogenaamd klokmotief, is voorzien van een muizentandlaag en een uitkragende vensteropening met dubbele boog. Aan de achterzijde heeft het dak een wolfseind. Tegen de achtergevel is later over de gehele breedte van het huis een berging aangebouwd met een schuin aflopend dak. Tot de renovatie in 1997 was daarin nog een varkenshok aanwezig. Het pand is vanaf de voorgevel tot de voordeur onderkelderd.

Situering
Millingen aan de Rijn is een rustig dorp met een kern van ca. 6000 inwoners in de Gemeente Berg en Dal, op slechts 20 km van Nijmegen. Hierdoor wordt het ook wel de “achtertuin van Nijmegen” genoemd. In het dorp zijn alle noodzakelijke voorzieningen voorhanden.
Het dorp ligt op een steenworp afstand van natuurgebied "De Gelderse Poort", “De Millingerwaard” en vlakbij de heuvelrug van Berg en Dal. Door de vele wandel- en fietsroutes kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving en de natuur. U wandelt zo naar de dijk en geniet van het uitzicht op de Rijn. De Millinger Theetuin geeft u het gevoel of u in het buitenland bent. Kinderen kunnen genieten in de speeltuin “Steense Gemeente” en dit voorjaar opent, de in de wijde omgeving bekende, ijssalon Clevers haar deuren in het dorp.

Kleef en Kranenburg liggen op een afstand van 15 minuten, waar u terecht kunt voor uw (goedkopere) dagelijkse boodschappen.
Nijmegen, oudste stad van Nederland, staat bekend als studentenstad met een gezellig centrum met vele terrassen, musea, schouwburg en een groot winkelcentrum.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 439.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2023-01-20
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 102
Bruto inhoud m3 399
Oppervlakte externe bergruimten 27
Perceel oppervlakte 490

Bouw
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Riet
Bijzonderheden Monumentaal pand
Isolatievormen dakisolatie

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3

Locatie
Ligging Aan rustige weg

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Eengezinswoning
Bouwjaar 1869