Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Hagweg 17, Raalte

Woonboerderij in Overijssel
€ 639.000
10300 m² perceel
149 m² wonen
6 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

ENERGIEZUINIGE EN GASLOZE WOONBOERDERIJ MET ENERGIELABEL A++++
Prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met paardenstal, bijgebouwen en rijbak op een oppervlakte van ca. 10.300 m² (evt. meer grond mogelijk). De aangebouwde boerderij/achterhuis en schuren bieden talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen en alle voorzieningen op een paar minuten rijden van Raalte. Raalte biedt alle voorzieningen die u nodig heeft, basisscholen, voortgezet onderwijs, sport, openbaar vervoer (trein en bus) een veelzijdig winkelcentrum, restaurants, etc. Indien u geen interesse heeft in de schuren is het wellicht mogelijk de sloopmeters te verkopen.

KENMERKEN:
- Energiezuinig, gasloos en energielabel A++++
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen
- Aangebouwde boerderij/achterhuis en schuren met veel mogelijkheden
- Ideaal voor een paardenliefhebber: paardenstal en buitenbak aanwezig
- Op 20 autominuten van Zwolle en 25 autominuten van Deventer

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woonboerderij
Deze woonboerderij is gebouwd in 1950. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De woning is voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie en een warmtepomp met boiler en 76 zonnepanelen met een capaciteit van maar liefst 19.780 Wp. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, riolering en glasvezel. De woning is voorzien kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap van de woning is gedekt met Unidekplaten. De inhoud van de woning met aangebouwde boerderij/achterhuis bedraagt ca. 1.213 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:
entree, trapopgang, woonkamer, keuken, slaapkamer met vaste kast, technische ruimte met warmtepomp en boiler, hal/gang, toilet, meterkast en in aangebouwde boerderij/achterhuis: hal, badkamer met douche, toilet en vaste wastafel, kantoor, schuur/berging en schuurruimte.

Eerste verdieping:
Overloop met drie slaapkamers, berging en in aangebouwde boerderij/achterhuis:
grote open zolderruimte.

De aangebouwde boerderij/achterhuis is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met dakpanprofielplaten.

Schuur
Deze schuur met een afmeting van ca. 9,75 m x 15 m is gebouwd in 1969. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. Inpandig bevindt zich een 1+1 rijïge jongvee-afdeling voorzien van 12 zwevende ligboxjes. De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 70 m³.

Paardenstal
Deze stal met een afmeting van ca. 14,5 m x 17 m is gebouwd in 1988. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten (2020). De stal is toegankelijk middels schuifdeuren en is ingericht met 4 paardenboxen. Het geheel is onderkelderd en heeft een mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 340 m³.

Ligboxenstal
Deze 1+1 rijïge stal is gebouwd in 1977 en heeft een afmeting van ca. 27,8 m x 15,4 m, maar is in 2008 uitgebreid met een afmeting van ca. 11,25 m x 23 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal bood plaats aan 73 stuks melkvee maar de inrichting is verwijderd. Inpandig bevindt zich het voormalige tanklokaal en melkstal. De totale mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 565 m³. Op de stal liggen 76 zonnepanelen met een capaciteit van 19.780 Wp. Gezien de ruimte voor diverse doeleinden geschikt.

Ruwvoeropslag / Overig
Er zijn nog 2 kuilplaten aanwezig en er is een paardrijbak (buiten).

Bestemming en NBvergunning
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Raalte is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak en gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl). Op het bedrijf rust een NB vergunning voor het houden van 70 melkkoeien en 36 stuks vrouwelijk jongvee.


Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 639.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-11-10
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 149
Bruto inhoud m3 1213
Oppervlakte overige inp. ruimten 7
Perceel oppervlakte 10300

Bouw
Isolatie Dakisolatie
Muurisolatie
Spouwmuur
Vloerisolatie
Volledig dubbelglas
Dakbedekking Pannen
Isolatievormen dakisolatie
muurisolatie
vloerisolatie
dubbel glas
volledig geïsoleerd

Indeling
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Locatie
Ligging Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
Woonomgeving

Energie verbruik
Energie klasse A++

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1950

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.