Verkocht

Te koop in Noord-Brabant - Voortweg 0, Vierlingsbeek

Noord-Brabant
€ 300.000
5820 m² perceel

Noord-Brabant!

DE IDEALE MOGELIJKHEID OM UW DROOMHUIS TE BOUWEN IN EEN SCHITTERENDE OMGEVING OP EEN PERCEEL VAN 5820 M²!

LANDGOED "DE HATTERT"
Landgoed "De Hattert” is gelegen in de gemeente Land van Cuijk ten westen van Vierlingsbeek. Het landgoed is in totaal ongeveer 65 hectare groot en bestaat uit landbouwgronden, kwekerijen, lanen, bossen en diverse solitaire monumentale bomen. Centraal in het gebied lag het voormalige kasteel “De Hattert” dat dateert van voor 1520 en waarvan nu nog steeds gebouwen aanwezig zijn, welke in historische stijl gerenoveerd zijn. De Sint Jansbeek loopt vanuit het zuiden over het landgoed langs het voormalige kasteel en de grachten. De gebouwen in de omgeving bestaan uit boerderijen en woningen.

Het landgoed ligt 500 meter van de bebouwde kom van Vierlingsbeek, tussen de Overloonseweg en Voortweg. De bouwkavels liggen ongeveer 2000 meter van het dorp Vierlingsbeek, het NS – station en afslag/ oprit 7 van de A’73. Op 5 km ligt het dorp Overloon en het wat grotere Boxmeer ligt op 8 kilometer afstand.

De nog te koop zijnde bouwkavel grenst aan het onlangs ingerichte natuurgebied langs de Sint Jansbeek met prachtige wandelmogelijkheden. Op enkele honderden meters van de bouwkavel beginnen de eindeloze Overloonse bossen en op ruim een kilometer afstand zijn er mooie wandelpaden in het Maasheggengebied gelegen. Het Maasheggengebied heeft sinds 2018 de status van UNESCO Man & Biosphere.
De bouwkavel zelf vormt samen met een tweetal soortgelijke kavels een kleine, geheel vrij gelegen enclave binnen het landgoed “de Hattert”.

Kortom: EEN IDEALE MOGELIJKHEID OM UW DROOMHUIS TE BOUWEN IN DEZE SCHITTERENDE OMGEVING OP EEN PERCEEL VAN 5820 M²!

HET LANDHUIS EN TUIN
De inrichting van het te bouwen landhuis en de indeling en inrichting van de tuin kunnen in nader overleg met de gemeente Land van Cuijk worden vastgesteld. Het bouwvlak bevindt zich in een welstandgebied zijnde: “Boerenerf- agrarisch buitengebied”. Om te kunnen voldoen aan redelijke eisen van welstand, dient de koper aan de gemeente Land van Cuijk een bouwplan te overleggen.
Het landhuis kan naar eigen wens worden gerealiseerd, waarbij het qua stijl in een op de naastgelegen kavels afgestemde beeldkwaliteit gebouwd dient te worden. Het erf zelf wordt door de toekomstige bewoners ingericht en krijgt een parkachtige uitstraling.

De bouwvoorschriften voor het te realiseren landhuis zijn:
•een inhoud van maximaal 2.500 m³;
•een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 400 m²;
•de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 12 meter en de goothoogte niet meer dan 6 meter;
•een breedte van minimaal 10 meter en maximaal 20 meter;
•een maximale horizontale diepte van 30 meter;
•de afstand tot de perceelsgrens bedraagt minimaal 5 meter.

De bouwvoorschriften voor eventuele bijgebouwen zijn:
•de gezamenlijke oppervlakte is maximaal 200 m²;
•de bouwhoogte bedraagt niet meer dan 5,5 meter en de goothoogte niet meer dan 3 meter;
•gelegen ten minste 2 meter achter (het verlengde van) de voorgevel van de woning;
•afstand tot de woning met uitbouwen, aanbouwen en aangebouwde bijgebouwen moet ten minste 5 meter bedragen en maximaal 25 meter.

BESTEMMINGSPLAN
Het bestemmingsplan is onherroepelijk goedgekeurd en de bouwkavel heeft derhalve een rechtstreekse bouwtitel. De plaats van de woning kan in overleg met de gemeente Land van Cuijk worden bepaald door de kopers.

VIERLINGSBEEK
Om het dorp heen is er veel natuurschoon waarbij het Maasheggen landschap een uniek stukje Nederland laat zien. Het dorp ligt aan het Pieterpad en is opgenomen in een netwerk van fietspaden. De oorlog 1940-1945 heeft veel vernield, maar gelukkig zijn er nog vele historische plekken en panden bewaard gebleven. In Vierlingsbeek is een treinstation met een directe verbinding naar Nijmegen en Roermond. De kavels bevinden zich op minder dan 1 km van de oprit van de A73. Binnen 30 minuten bent u in Nijmegen of Venlo.

GEMEENTE LAND VAN CUIJK
De gemeente Land van Cuijk bestaat uit de voormalige gemeenten Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Sint Anthonis en Cuijk, 32 dorpen en 1 stad. Veelal bevatten deze nog authentieke dorpskernen. In Vierlingsbeek zijn de basisvoorzieningen, zoals basisonderwijs, een supermarkt en horecagelegenheden aanwezig. Daarnaast kent Vierlingsbeek een actief verenigingsleven.
In de omgeving liggen diverse historische gebouwen, zoals de kapel in Holthees (1359), Kasteelboerderij de Voirt en kasteelboerderij ’t Makken.
Het nabijgelegen Boxmeer zelf kent een lange en rijke historie. Als heerlijkheid was het vroeger eeuwenlang een vrijwel zelfstandig staatje. Oude gebouwen herinneren nog aan die tijd. Eeuwenlang is Vierlingsbeek, waartoe het “Landgoed De Hattert” behoort, een belangrijk dorp geweest in het Land van Cuijk.
Het landschap van de gemeente wordt doorsneden door de vele bochten van de Maas. Tussen Groeningen en de Maas ligt het beschermde Maasheggenlandschap met een zeer rijke flora en fauna.
Boxmeer is de centrumplaats van de gemeente met een uitgebreid winkelareaal en veel industriële bedrijvigheid, met daaromheen karakteristieke natuurgebieden en vele boeiende bezienswaardigheden. Boxmeer is goed bereikbaar via de A73 en via het treinstation in Boxmeer heeft het een zeer goed bedrijfsklimaat.
Het nabijgelegen Overloon is met zijn bosrijke omgeving een toeristische trekpleister waar bezoekers graag komen genieten. Behalve het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is er het Zoo Parc en het Schaartven.
Eenmaal per jaar weet het nabijgelegen dorp Vortum-Mullem de landelijk media te halen als hier de “Boxmeerse Metworst-rennen” plaatsvinden.

FISCALE ASPECTEN
Op het landgoed bestaat de mogelijkheid om extra grond aan te kopen. Samen met de bouwkavel kunnen deze gronden onder de NatuurSchoonWet (NSW) worden gerangschikt, waardoor de volgende fiscale voordelen kunnen ontstaan.
- De koopsom kan hierdoor worden vrijgesteld van 6 % overdrachtsbelasting en kapitaalbelasting (0,55 %).
- De Wet Inkomstenbelasting 2001 kent in box 3 een vrijstelling voor onbebouwde eigendommen van een NSW-landgoed. Slechts de volle eigenaar kan gebruik maken van de faciliteit.
- Bij de vererving of schenking van een NSW-landgoed wordt slechts de helft van de bestemmingswaarde in aanmerking genomen. De bestemmingswaarde bedraagt in het algemeen circa 50 % van de waarde in het economische verkeer. Indien het landgoed is opengesteld, wordt de waarde van het landgoed, onder voorwaarden, zelfs op nihil gesteld.Wel dient in alle gevallen de NSW-status minimaal 25 jaar in stand te worden gehouden. Ook dient de landgoedeigenaar die het NSW landgoed erft of geschonken krijgt dit ten minste 25 jaar in zijn bezit te houden.
Het volledige bestemmings-, inrichtings- en beheerplan is op te vragen bij de makelaar.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 300.000,00
Prijstype v.o.n.
Datum opdracht 2022-09-22
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Perceel oppervlakte 5820

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.