Verkocht

Woonboerderij te koop in Overijssel - Dulderbroekweg 6, Saasveld

Woonboerderij in Overijssel
€ 700.000
34233 m² perceel
150 m² wonen
7 kamers

Woonboerderij in Overijssel!

Rust, ruimte en weidse vergezichten en toch alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Dat is landelijk wonen op z’n best!

DE WONING, HET ERF EN DE BIJGEBOUWEN
Deze woonboerderij met voormalig agrarische bijgebouwen is gelegen in het buitengebied van Saasveld, midden in het Twentse coulisselandschap. De woonboerderij met achterhuis heeft een inhoud van ruim 1.000 m³ en staat op een perceel van maar liefst 34.233 m². De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd begin 1900 en vervolgens verbouwd en gerenoveerd in de zestiger jaren. De gevels bestaan grotendeels uit spouw metselwerk en de woning wordt verwarmd d.m.v. gaskachels. De kozijnen zijn van hout en gedeeltelijk voorzien van dubbel glas. Het woonhuis is authentiek, keurig onderhouden, maar wel gedateerd zoals op de foto’s is te zien.

Op het erf staan nog een viertal schuren met een totale oppervlakte van ruim 300 m². Deze schuren zijn in gebruik geweest ten behoeve van het voormalig agrarische bedrijf en de inrichting van de rundvee- en varkensstal is nog aanwezig. Vanwege de agrarische bestemming is deze locatie ook dé ideale plek voor diegene die bedrijfsmatig grotere hoeveelheden dieren wil gaan houden. De mogelijkheid om bijvoorbeeld een Bed & Breakfast te beginnen, of een andere nevenactiviteit te starten, behoort ook tot de mogelijkheden.

De indeling van de woonboerderij luidt als volgt (zie ook de plattegronden):

Begane grond:
Entree, hal met trapopgang, toilet, woonkeuken met aansluitend een kelder, woonkamer met schuifpui naar het terras, één slaapkamer op de begane grond, douche met wastafel, kantoor, berging en vanuit de berging is er toegang tot het achterhuis.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers, bergruimte en de resterende ruimte is hooizolder.

DE OMGEVING
Saasveld is een kleinschalig dorp verscholen in Nationaal Landschap van Noordoost Twente maar groot genoeg om basisvoorzieningen zoals een basisschool, bakker en slager te huisvesten. Het dorp ligt centraal in Twente en biedt uitstekende uitvalmogelijkheden naar grote steden als Enschede, Hengelo, Almelo en ook Hanzestad Oldenzaal (allen binnen 20 minuten). De op- en afritten van de A1 en A35 zijn binnen 10 minuten te bereiken. Met de grote steden en het dorp Borne binnen handbereik heeft de omgeving naast het prachtige groen – vanuit de kern starten verschillende wandel- en fietsmogelijkheden – voldoende faciliteiten te bieden. Ook het dorp zelf is levendig met een basisschool, verschillende sportverenigingen en horeca. Kortom een gemoedelijk, kleinschalig dorp met centrale ligging en een landelijk karakter en goede uitvalmogelijkheden.

DE BESTEMMING
Op dit moment zit er een agrarische bestemming op het erf, maar bij de gemeente ligt een principeverzoek om dit te wijzigen naar een woonbestemming. De verwachting is dat er geen belemmeringen zijn om de bestemming te wijzigen naar wonen.

KORTOM
Wonen, genieten en vooral wegdromen in de landelijke vrijheid. Bel nu voor een bezichtiging en wie weet is dit straks uw toekomst!

WEL ZO HANDIG DAT U DIT WEET:
- De woonboerderij met achterhuis heeft een inhoud van ruim 1000 m³.
- De totale kavel is ruim 3.4 hectare.
- Naastgelegen perceel landbouwgrond, ruim 2 hectare, is eventueel te koop.
- Op het geheel rust een agrarische bestemming, semiprofessioneel met dieren bezig kan ook.
- Ruim 300 m² aan bijgebouwen, deze zijn geschikt voor meerdere doeleinden.
- De verkoper deed een asbestinventarisatie; het rapport met waar asbest zit, krijgt u.
- Vanzelfsprekend is er ook een volledig bodemonderzoeksrapport aanwezig.
- Centrale ligging ten opzichte van de grote steden in Twente. - Glasvezel en drukriolering is aanwezig.
- Deze droomplek koopt u via inschrijving.
- De vraagprijs betreft een prijsindicatie.

VERKOOPPROCEDURE: VRIJWILLIGE VERKOOP BIJ INSCHRIJVING Het gaat hier om een aanbiedingsprocedure van een verkoop bij inschrijving. Dit betekent dat u het bod uitsluitend schriftelijk, met een inschrijvingsformulier, kunt uitbrengen. Dat dient te gebeuren vóór 20 september 2022, 12.00 uur. Een inschrijfformulier kunt u opvragen bij Landelijk Wonen kantoor Deurningen.

Wilt u inschrijven? Lever het inschrijvingsformulier dan voor de sluitingstijd in bij Kuhlmann Westerhof en De Kok notarissen te Borne in GESLOTEN ENVELOPPE. Notaris Mevrouw Mr. N.M. Westerhof of haar waarnemer zal uiterlijk 22 september 2022, 12.00 uur de hoogste bieding en gunning telefonisch bekendmaken. De verkoper houdt zich uitdrukkelijk het recht van gunning voor!

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 700.000,00
Prijstype k.k.
Datum opdracht 2022-08-11
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen 150
Bruto inhoud m3 1050
Oppervlakte externe bergruimten 300
Oppervlakte overige inp. ruimten 150
Perceel oppervlakte 34233

Bouw
Isolatie Gedeeltelijk dubbelglas
Type dak Zadeldak
Dakbedekking Pannen

Indeling
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 5

Energie verbruik
Energie klasse G

Woning
Type woonhuis Vrijstaand
Soort woonhuis Woonboerderij
Bouwjaar 1925

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.