Verkocht

Te koop in Overijssel - Jan Schamhartstraat 97A1, Olst

Overijssel
€ 425.000
2361 m² perceel
Bouwrijp

Overijssel!

Uw droomhuis zelf bouwen op deze unieke, fantastische plek?
Het kan in Olst aan de Jan Schamhartstraat (alleen bestemmingsverkeer) royale bouwkavel van maar liefst ca. 2.361 m² met mogelijkheid om een royale schuurwoning incl. inpandig bijgebouw van maximaal 1.100 m³ te bouwen (kleiner mag uiteraard ook). Optioneel is er ca. 6.250 m² extra grond bij te koop. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust, ruimte en weids uitzicht. Vanuit uw toekomstige woning loopt u enerzijds binnen enkele minuten naar de IJssel met haar prachtige uiterwaarden. Anderzijds woont u op nog geen 10 min fietsafstand van de winkels in het centrum van het dorp. Met het eigen treinstation van Olst hebt u een directe aansluiting op de treinknooppunten van Deventer en Zwolle.

Omschrijving
Bij de ontwikkeling van deze kavels wordt een compact boerenerf nagebootst met een hoofdwoning en drie schuurwoningen, waarbij de woning en het bijgebouw uit één bouwmassa bestaan (één schuurwoning wordt gesplitst in drie woningen).

De hoofdwoning is qua verschijningsvorm en volume onderscheidend ten opzichte van de schuurwoningen. Bij elke kavel hoort een evenredig ofwel mandelig aandeel van de het gezamenlijke erf in eigendom (ca. 2.303 m²), welke niet bij vermelde oppervlakte is inbegrepen. De kavels hebben een erfdienstbaarheid van weg vanaf de Jan Schamhartstraat over de thans bestaande toegangsweg van woning nr. 97a, waarna het mandelige erf begint. Het onderhoud van bedoelde toegangsweg is gezamenlijk. De eigenaren van de woning nr. 97a en de boskavel hebben voorts een erfdienstbaarheid van weg over een deel van de gezamenlijke toegangsweg.

Aan de erfzijde zijn de woningen ingetogen met weinig openingen in de gevels. Er wordt gewoond aan de landschapszijde. Het hoofdgebouw heeft links en rechts fruitbomen en de tuin wordt begrensd met een beukenhaag. Op het erf worden veertien hoogstam fruitbomen en elf inheemse erfbomen geplant. Aan de zuidzijde van het plangebied wordt ca. 5.500 m² aan bos aangeplant.

Marten Jansen van Marten Ontwerpt is als projectarchitect aangesteld: bij vragen kunt u hierover contact met hem opnemen, zijn gegevens staan in de brochure vermeld. De impressies zijn voorgelegd aan de gemeente Olst-Wijhe: de gemeente heeft op hoofdlijnen geen bezwaar tegen het getoonde ontwerp.

Mogelijkheid eigen bouwplan te verwezenlijken met de projectarchitect, die voor u de aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) regelt. De kavel worden aangeboden zonder aannemersverplichting.

Kenmerken
- veel vrijheid en riant uitzicht over de landerijen;
- nabij de IJssel en prachtige uiterwaarden;
- openbaar vervoer en voorzieningen in dorp Olst op fietsafstand;
- op ca. 10 autominuten van Deventer en ca. 20 autominuten van Zwolle.

De koopsom van de grond is inclusief:
* omzetbelasting;
* kosten leveringsakte notaris;
* kadastrale inmeting door verkoper;
* kosten aanwezige bouwweg gebroken puin op mandelige oprit/erf;
* aanwezig bodemonderzoek;

De koopsom van de grond is exclusief:
* kosten verharding mandelige oprit/erf;
* alle bouw- en legeskosten en kosten omgevingsvergunning;
* architect- en constructeurskosten (ontwerp en begeleiding tot en met akkoord bouwvergunning door Marten Ontwerpt)
* aansluitkosten water, elektra, riolering en glasvezel;
* landschappelijke inrichting van de kavel.
Een globale raming van deze kosten vindt u in bijgevoegde brochure van Marten Jansen.

Uiteraard zijn de kosten van financiering, te weten afsluitkosten en kosten hypotheekakte en eventuele overige notaris- en kadastrale kosten voor de koper.

Overige kenmerken verkoop
- Projectnotaris Notariaat Salland te Raalte;
- De kavels zijn middels GPS uitgezet: over-/ ondermaat wordt niet verrekend;
- Hemelwater dient op eigen terrein afgevoerd te worden;
- De woning met garage zal na realisatie van de woning op kavel 3 door verkoper worden gesloopt (zodat koper er eventueel nog kan wonen);
- De half open kapschuur aan de rand van het bos zal door de verkoper binnenkort worden gesloopt.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan de Jan Schamhartstraat 101A Olst is de Enkelbestemming Wonen met bouwvlak en dubbelbestemming Waarde Archeologie 1 en Waarde-Boerenerf en Gebiedsaanduiding overige-zone-voorwaardelijke verplichting, te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl, door het adres Jan Schamhartstraat 101A, Olst in te voeren). Voor nadere informatie omtrent bestemming en bouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe of projectarchitect.

Bezichtiging
De kavels zijn vrij toegankelijk ter plaatse te bezichtigen.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Vraagprijs
Vraagprijs € 425.000,00
Prijstype v.o.n.
Datum opdracht 2022-06-02
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

De specialist in aan- en verkoop van woningen in landelijk gebied

Onze gecertificeerde makelaars en vastgoedadviseurs zijn gespecialiseerd in onroerend goed in met name het buitengebied en helpen u graag uw droom te verwezenlijken. De makelaar van Landeijk Wonen spreekt uw taal en dat is fijn want dan begrijpt u elkaar. Het aan en verkopen van een woning is toch een van de grootste beslissingen in uw leven.